Tinder, tinder, little star…

Петдесет нюанса срещи от интернет

0 коментара Сподели:

Може и да нямаш профил в Tinder, но едва ли никога не си пристъпвал в поне един от многото виртуални светове за търсене, намиране и губене на любов и време през годините. Нещата малко са се променили от mIRC, ICQ и MySpace. Изглежда са се променили и в Skype, Facebook и Twitter. Сега сме сякаш малко по-отдадени на Instagram, SnapChat и може би Tinder. По-скучното ни Аз все още е прилежно представено в LinkedIN, но с малко креативност някои и там успяват да намерят алтернативи за запознанства.

Важното е дигиталният алъш-вериш да тече.

Летят покани за приятелства, за следване, за свързване, за срещи, за събития и какво ли още не. И всичко това с крехката надежда за някакво реално преживяване отвъд виртуалността. Защото в реалността някак все по-трудно става.

И някак е спорно къде едно „Здрасти, как си?“ има повече шансове – на живо в някой бар или онлайн в някой app. Срещите от интернет с непознати не са това, което бяха.

Сега там не сме sexy_kote_21 или manqka94, снимките ни не са аватари и анонимността ни се е преплела със същността ни.

Може би имената и годините ни са реални, може би и снимките ни са си нашите, но колко филтри ни делят от истинските ни профили? Дали с един емоционален цитат, няколко емотиконки и три-четири снимки на по-хубавия ни профил можем да се представим, без да лъжем (най-вече себе си)?

Колко връзки са започнали са с "А ти какво търсиш в Тinder?" и са приключили с „Прекъсва… Ехо, там ли си? Ще рестартирам…”. Рестартирай. Светът е голям и шансът да срещнеш любовта на живота си точно в екрана на айфона ти съществува.

Технологиите се развиват, желанията на хората си остават непроменени и пресечната точка между двете е неизбежна. Поклон пред дигиталния напредък и лекотата, с която променя живота ни дори и в неговите най-неразгадаеми и фини аспекти като любовта. Каквото и да търсиш в Tinder, навярно го търсиш и в живота, така че рано или късно ще го намериш.

Хайде… Наляво, надясно и match!

Преценката за потенциала на отношенията ни с хората никога не е била по-бърза, по-ефективна и може би погрешна… Но да живее рискът!

А, аз имам среща с любов в бутилка!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *