5-те най-големи клишета в комплиментите и при двата пола

Кои са най-тъпите неща, които можеш да изтърсиш

0 коментара Сподели:

Понякога в старанието си да бъдем мили и любезни пада голям смях, падат и големи сълзи обаче. За да не сме разочаровани и да не разочароваме обекта на комплиментите си, хубаво е да знаем, че думите носят енергия и плюсът и минусът често си сменят позициите. Кои основни комплиментаджийски грешки да не допускаш тук.

На пето място поставям вечното: Ти си симпатичен.
Ако „нека си останем приятели“ е почти възможна хипотеза, дори наложителна при някои житейски условия, то стане ли въпрос за симпатичност, и симпатиите угасват. Какво да се прави, това е един от поредните парадокси на живота. Безспорно е, че когато жена ти каже, че си симпатичен,  това просто си е едно симпатично отрязване.

Номер 4: „Имаш страшни очи!“
И погледът на комплиментаджията е винаги 30-40 сантиметра по-надолу. „Дами канят“ е уникален филм, а на Стефан Данаилов е излишно да казваме колко добре винаги му се получава. Извън малкия екран обаче филмът е малко по-друг. Жените очакват малко повече оригиналност и по-притворени устни, поне в началото. Не зяпайте ококорено! И май е по-добре да не ползвате готови комплименти от сорта на „Ще си спестиш време, като ми позволиш да прередя опашката на мъжете, които те харесват“, защото само ще си спестите срещата с тази мацка, а и със сигурност момичето ще ви покаже къде се чака на опашката. Хубаво е и да ограничите постването на етикета „невероятна жена“ под всяка снимка на  хубава мацка в мрежата, щото нали си знаете – България не е Ню Йорк, фейсбук стената ни не е просторна като Берлинската например и шансът да пишете еднакви комплименти на жени, които се познават, ще ви постави моментално в графа „ония досадния с тъпите комплименти моментално“.

На крачка от призовите позиции, но все пак достатъчно неловки се нареждат всички онези комплименти, базирани на прилики с животинския свят.
Ама то не са малки и големи котета, зайчета, мечета, лалугерчета, мишлета и други разни четириноги прелести. Съвет към мъжете: избягвайте слончетата и изобщо по-тежките животни! Съвет и към двата пола: Изобщо първо се поопознайте като хомо сапиенси и после разгадайте животинското един в друг.

Сребърният медал отива за „мацко“ и „братко“.
Няма как да не влезете в някое провинциално заведение и да не ви повикат на „маце“. Усмихвате се, става ви смешно. Ако сме по средата на уестърн филм, сигурно „маце“ е дори удобно обръщение от момчето зад бара, ама ако претендирате, че сте градски номад, забравете за подобни волности. Еквивалентната ситуация за женската половина настъпва в момента, в който братосат някого и шансовете за небратски отношения сигурно се изпаряват. Но най-кофти ситуацията между мацко и братко е, когато той започва да я нарича с брат. Е това едно яко маце никога няма му  прости.

Златния медал получават всички онези, които се скъпят на комплименти.
ДА! Неправенето на комплименти също е проява на лош комплимент. Лошо става, като се прекалява, но пък като ги няма, съвсем нищо не става. Вечният спор кой кого трябва да сваля и кой на кого трябва да комплиментува, е твърде излишен. Факт е, че биологията е разпоредила на сперматозоида да гони яйцеклетката, но понякога няма лошо и тя сама да го покани за някоя гонка. Единствените странични ефекти и на красивите, и на леко глуповатите комплименти се изразяват в усмивки. Така че направете комплимент днес, защото утре вече може да е късно.

От друга страна, прочети кои са Топ 10-те най-кифленски номера.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *