Моля ви, мадам

Обратният ефект, който постигат жените, когато са прекалено настойчиви с мъжете

0 коментара Сподели:

„Ти може много да ме искаш, но няма, няма, няма да ти дам. Дори в ъгъла да ме притискаш…“ автоматично този текст започва да звучи в главата ми като саундтрак, когато виждам напориста жена, способна да се увие около един мъж като змия, само и само да усети, че е неин. Каквото и да означава това, защото взаимният интерес не води до болната амбиция да притежаваш някого, а до хармоничната цел да имате стабилни отношения,без да гледаш на другия като на собственост.

Искам да уточня, че ненавиждам „социалните роли“, които се разпределят като пасващи на мъже или жени. Звучи ми прекалено сексистко и ограничено. В очите ми това, което е по-грозно от нахален мъж, е безграничното нахалство на една жена.

 

Намирам известна доза чар в мъжете, готови на всичко, за да спечелят внимание, и се перчат като царе на джунглата. Обаче преминат ли тънката червена линия на търпението, рискуват да станат необратимо противни. Достатъчно често съм била свидетел и на положение, когато мъж е бил отблъснат от прекалено настоятелните женски намерения.

Сексуалното натрапване не води автоматично до взаимно привличане, а е способно да се превърне в неудобство и вербално изнасилване

в стил„Кажи ми това, което искам да чуя. Направи нещо, с което да ме накараш да се чувствам специална“, без да бъде отразен фактът дали човекът, от когото го очакваш, иска да го направи.

Мъжете знаят, че жените са като сладолед – студени, но също толкова лесно разтапящи се. Трябва да знаят ритъма, с който да ги доближат, и умерения игнор, на който да ги подложат, за да бъде изложена цялата им същност на максимално голямо изкушение. Какво обаче знаят жените за мъжете и защо си мислят, че са по-различни?

Когато един мъж е леден с теб, няма как да виждаш друго освен стената, която издига между вас. Защо продължаваш да четеш фалшиво знаците, да плуваш в илюзиите, които изпълват развинтените ти фантазии, да се влачиш след него, все едно е последният мъж на планетата?

След автобус и мъж не се тича, защото следващият е след пет минути. Клише, но истина. Жените, които тропат с крак, действат на инат в името на онова, което са си навили на пръста, понякога рискуват да изглеждат смешни. Знаците им стават все по-натрапчиви, а намеренията им – очевидни като черен сутиен под бяла блузка.

В социалната мрежа с пълна сила важи и твърдението, че лайкне ли ти повече от десет публикации, значи иска да спи с теб. Винаги съм обичала фатални числа, дни и хора. Само не разбрах откъде дойде на мода образът на фаталната жена да се свързва с нахални действия.

От любов всеки е готов на необмислени, луди и дори скандални действия, но дори най-красивите, бързи и лъскави коли имат стабилна спирачка, за да не смелят всичко с високата скорост, с която се движат към целта.

Имах една учителка по физика, която всички обсъждаха. Ходела да дълбае с нож разбити сърца на дървената врата на къщата на възлюбения си, който бил женен. Тази история ми се струваше адски смешна, но разбрах. Всички имаме своите разбити сърца и малоумни действия. Някои издълбаваме болките си на нечия врата, а други дълбоко в себе си. Те изпъкват, когато не се отказваме, въпреки че ни режат безмилостно. Или по-лошо, когато се месим в отношенията между влюбени.

Когато за пореден път преклониш глава пред достойнството си, пълниш главата си с вероятности, които знаеш, че не са истина, но са твое извинение: да му се обадиш отново; да се явиш на вратата му за пореден път; да го потърсиш тогава, когато знаеш, че той никога няма да те потърси; да му пращаш всички знаци, които той не очаква, не търси и не иска.

Запитай се това ли заслужаваш?

Жените могат да са коварни създания и да унищожат една връзка не защото са влюбени, а защото искат да имат това, което виждат, че тези двамата имат.

Нещата ще са други, ако една жена открие този, който наистина ще вижда първо нея, когато се появи в стая, пълна с хора. Такъв, за който ще е единствената богиня. Жените трябва да се научат да се задоволяват с не по-малко от всичко, а не с половинки, с трохички, с откраднати или преследвани мъже.

Всичко, взето насила, ще стои при теб насила. Всеки, който стъпква уважението, което получава от теб не защото го иска, а защото просто не иска теб, трябва да остане второстепенен герой в твоя филм. Не позволявай ти да си посредствен и второстепенен персонаж в собствената си история.

Огледай се в очите на кого виждаш лед и кого си способна да разтопиш с усмивката си.

Усмивка, която той е успял да нарисува на лицето ти. Намери мястото си там и ще имаш свободата да си такава, каквато всъщност си. Моля те, мадам!

Жената си е жена. Ако поиска, и през скала ще мине.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *