ТРИМАТА AMIGOS: ОГИ, МИЛЕН И МИМО

Познаваш тези свежи другари, ако си посрещал поне един изгрев на плажа на Смокиня

0 коментара Сподели:

Виж какво ни разказаха тези симпатяги за нещата, с които се занимават напоследък.

Съдържателите на култовия бар Verano, както и на харизматичното му продължение – Resto Del Verano, тази зима пренесоха френдли атмосферата и добрата кухня в София за целогодишно ползване. Посрещат ни топло в подножие­то на планината и си говорим за това-онова.

Как се роди идеята за зимна резиденция на Verano?
След толкова години по морето решихме да направим заведение и в София. След толкова силни лета и скучни зими най-накрая взехме решение да направим живота си интересен през цялото време.

Защо ресторант, а не бар?
Сякаш през годините се изчерпахме с баровете. А ресторантьорският бизнес е все още предизвикателство за нас. След миналото лято, когато отворихме Resto на Смокиня и нещата ни потръгнаха, идеята за място с добра храна, споделена с приятели, започна все повече да ни вълнува.

Какво е общото между Resto Del Verаno на морето и това тук?
Вкусната храна, главният готвач Ивайло Стоянов, който е автор на менюто, както и спокойствието, което носят и двете места. Избрахме да направим ресторанта в Драгалевци точно заради това.

Брегът на морето, подножието на планината, защо така скорострелно бягате от суетата на града?
Иска ни се това да е успешна рецепта. Вярваме, че нашите места са такива, на които човек може да си вземе глътка въздух от забързаното ежедневие.

Дълго ли търсихте място, в този ред на мисли?
От близо година сме го набелязали. Тук е имало доста стар ресторант, на близо 30–40 години, и доколкото знаем тук, е бил един от първите частни ресторанти в София. За него се е чакало със седмици за резервация на маса.

Натам и вие…
Е, при нас е до седмица. Ха-ха.

Какво беше останало от тази соц реликва, когато дойдохте?
През годините всеки, който е минавал оттук, е оставял своя почерк, съответно ние заварихме една истинска „манджа с грозде“ като наследство. Scabrin Design обаче успяха да трансформират интериора и го превърнаха в това, което се вижда. Сега работят и по огромната ни лятна градина, която ще отвори през първите топли дни.

Кое е нещото, без което няма да ме пуснете да си тръгна, ако не пробвам?
Калмарите и октоподът, също така и скаридите. Абе, всичко, което може да се сложи в графа морска храна, ни е много вкусно. Там ни е силата и си го доказваме ежедневно с всички хора, които се връщат да пробват пак.

Виждам, че тук цари прия­телска атмосфера на няколко нива…
Много сме близки с персонала. Това са хората, които са ни истински коректив, и често се вслушваме в нещата, които ни казват. Работим от толкова години с тях, че вече ги чувстваме като истинско семейство. Стараем се този дух да го пренесем и на клиентите, които идват тук, защото мястото наистина е от приятели за приятели. Толкова години сме на пазара точно защото следваме тази политика!

Какво бихте казали на хората, които не ви познават?
Не се страхувайте да се качите в Драгалевци, тук все по-често ни определят като „любимците на квартала“. Ние сме си същите, персоналът си е същият и всички могат да се чувстват точно толкова добре, колкото и на морето. Нашето меню е умела комбинация от любов, щастие и храна, така че ще ви хареса. Ястията в него са ярки, топли, наситени с цветове и предизвикват усещане за истински уют и наслада.

НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА СЕ КАЧИШ НА ВИСОКО – ВИЖ КЪДЕ С НАШИЯ FUN GUIDE

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *