МЕЖДУВРЕМЕННО

4 изолирани личности с 4 различни истории се преплитат в една, за да те замислят за отчуждението на модерния човек

0 коментара Сподели:

Всяка секунда нещо се променя. Някой бърза, друг се наслаждава на цигарата си. Някой се спъва, друг си удря малкото пръстче в ръба на масата. Някой пише поезия, друг псува шофьора на маршрутка 27. Някой целува някого, друг сипе гневни обиди в съобщение. Някой се смее истерично, друг се опитва да не плаче пред хората. Някой танцува, друг няма енергията да се изправи.

Едно обаче е общо за всички – някой нещо преживява и този някой най-често е сляп и глух за прежияванията на останалите.

"Междувременно" е дипломният филм на Stephen McNally, бивш студент в Royal College of Art. Създаден с компютърно генерирана 3D и ръчно изрисувана 2D анимация, 5-минутният филм повдига темата за самотния свят, в който единственото, което хората споделят, са улиците. Лентата проследява разходката на 4 различни личности, всеки потънал в собствените си спомени, съжаления или гняв. Струва ли ти се познато?

Вдъхновението на McNally за "Междувременно" се появява след като се мести в Лондон, за да учи, а наблюденията му върху хората, живеещи в едно пространство, но отказващи да се забележат, му помагат да оформи лентата. 

Когато се прибираш от работа след няколко часа, гледаш си в краката, мислиш какво да сготвиш, кой те чака, кого ти чакаш, избираш кого да поканиш или изгониш от мислите си, опитай се да забележиш. Ей така… междувременно.

А ако отразиш малките срещи, има шанс да оставиш големи отпечатъци.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *