СЪБИТИЯТА С ВХОД СВОБОДЕН ПРЕЗ ЯНУАРИ

Филми, смях и страх от зли духове през януари

0 коментара Сподели:

Ако едно от новогодишните обещания е било да започнеш да пестиш пари, това не означава да се откажеш от социален живот. Тук събрахме обичайните пет събития с вход свободен, с които януари ще бъде по-интересен:

ПОРТУГАЛСКА ФИЛМОВА ЛАБОРАТОРИЯ
Програмата на Червената къща е приготвила топло португалско кино за студения зимен месец. Между 11 и 15 януари ще можеш да видиш пет игрални филма от последното десетилетие – „Как да нарисуваш идеален кръг“ (2009), „Изстрел в тъмното“ (2005), „Пътят на сламата“ (2012), „Котките не страдат от световъртеж“ (2014) и „Покушението на "Санта Мария" (2009). Повече за филмите ще откриеш тук.

ПОЩЕНСКА КУТИЯ ЗА ПРИКАЗКИ
По повод Международния ден на думата Благодаря, който се отбелязва от 1994 насам, поредното издание на Пощенска кутия за приказки се е фокусирало върху разкази за благодарността. Ако ти е интересно какво могат различните хора да разкажат за Благодаря-то, то Пощенската кутия ще те очаква в София Лайв Клуб на 11 януари от 7. Можеш да се присъединиш към събитието тук.

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

Ако пък искаш да благодариш преди всичко на себе си и да започнеш годината с жест към самия теб, можеш да посетиш деня на отворените врати при Марта Демирева – Психологично консултиране. На 9 януари (събота) всички практики ще бъдат с вход свободен, а пълната им програма може да видиш тук.

Не забравяй да се запишеш предварително поради ограничения капацитет на мястото.

МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФЕСТИВАЛ НА МАСКАРАДНИТЕ И КУКЕРСКИ ИГРИ "СУРВА"
В случай че психологическите практики не са успели да изгонят злите духове от теб, тогава можеш да опиташ и с фестивала на маскарадните и кукерски игри СУРВА в Перник. За 15-а поредна година традиционните кукери и още много познати и непознати страшилища ще гонят демоните из улиците на града през последния уикенд на януари. Програмата за 29, 30 и 31 можеш да намериш тук.

"СБОГОМ И БЛАГОДАРЯ ЗА РИБАТА"
Кукерите може и да не те уплашат, но от темата на този семинар няма как да не те побият тръпки.  Навлезли ли сме в периода на шестото масово измиране на планетата Земя (петото е това, при което изчезват динозаврите) дискутират студенти, докторанти и учени на 7 януари в Националния природонаучен музей. За да присъстваш, е необходимо да се запишеш предварително, тъй като местата са ограничени, ето тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *