КОЙ КАК ГИ БРОИ

"Моите са 138 и половина... ама кой ги брои?!"

0 коментара Сподели:

Мъжете лъжат, жените лъжат, цифрите – не. Колкото и да е гениална тази мисъл на Jay-Z, има едно сериозно изключение от правилото – стане ли дума за бройки, и мъжете, и жените лъжат като за последно.

Най-простата и ефективна система за превръщане на мъжки бройки в женски, наред с много други житейски уроци, е представена за пръв път на широката общественост в един от изключително значимите и основополагащи научни трудове по темата за човешката сексология, а именно American Pie 2. Начинът за преобразуване на обявената в реална бройка е семпъл и доказано ефективен – при мъжете числото се дели на 3, при жените се умножава по 3.

Естествено математическата прецизност в случая зависи от развинтеното въображение и безскрупулността на отговарящия. Все пак няма гъба на света, под въздействието на която някой да повярва, че Митьо Пищова, пишман политик от Караисен, Търновско, със сексапила на африканска брадавичеста свиня, е спал с 9000 жени, а Денис Родмън, NBA и кинозвезда, ексцентричен милионер, с жалките 2000. В един момент обаче, ако цялото нещо е състезание, сложат ли се сериозните цифри на масата, всяко мерене на бройките на локално ниво става напълно безсмислено.

Все пак да се пробваш да влезеш в лигата на хора като Джон Холмс (14 000), Уилт Чембърлейн (20 000) и Фидел Кастро (35 000) е все едно с тунингован голф да правиш бръм-бръм на светофара до Bugatti Veyron Super Sport.

Естествено при жените е трудно да се направи класация, но сигурно Мадона е спала през най-скучната година от живота си с повече мацки, отколкото комбинираните бройки на социално активна петчленна мъжка компания, наричащи себе си плейбои, така че и там състезанието рязко може да придобие тъжен оттенък.

Да не говорим, че начинът, по който нещо се приема за бройка, при половете е тотално различен. При мъжете нещата са относително ясни. Ако сте правили секс – чертичка на приклада и това е. Естествено се намират мъже, приемащи за бройка това, че са наврели насила ръката на момиче в гащите си, след което единствената течност, която тялото им отделило, е кръв през носа. Не говорим за тези случаи. При жените също има една известна доза абстракция при точкообразуването. Често резултата от двуседмично изцяло платоническо държане за ръка на пейка в парка по време на ранния пубертет се пробутва като бройка. Както и безрезултатен флирт, увиснал някъде в пространството, се превръща в загадъчния имитиращ продукт „имахме игра”, в случай че въпросното момче години по-късно е станало богато, известно или рязко се е разхубавило.

По мъжките канони човек никога не трябва да лъже дали е спал с една жена, защото това е сред малкото неща на този свят, които са особено трудно доказуеми, както всеки криминалист би потвърдил. 

А ако те хванат веднъж в нанасяне на подобрения върху истината, после можеш да спиш с Парис Хилтън пред камерите в къщата на Биг Брадър и все така никой да не ти вярва.

В развитите общества половете са относително равни и целенето с камъни заради леко поведение се случва сравнително рядко, въпреки това мъжете се опитват да парадират с бройките си, а жените някак си да ги приемат за даденост. Основата причина за това се крие в простия житейски факт, че ако си мъж, е много по-трудно да правиш секс. Може да имаш голяма кола, голяма къща, голяма банкова сметка, голямо его, голям бицепс, голямо чувство за хумор, голямо сърце, въобще всичко да ти е много над средното – това не ти гарантира секс. Докато, ако си жена, за да правиш секс (просто секс – без звън на камбани, заря в небето и ангелски хор), са необходими само две неща – да притежаваш вагина и да държиш килограмите си в разумни граници.

Затова и за мъжете всяка бройка е толкова ценна – те са дебнали, прокрадвали са се безкрайно дълго време и въобще са ловували, докато, ако продължим примера, жените просто са отворили хладилника и са грабнали първото нещо, което им се стори привлекателно според настроението.

Напук на всички корпоративни напъни напоследък, хората не са и няма да станат роботи, особено по отношение на сексуалния си живот, така че, ако в човешките отношения цифрите станат по важни от емоциите, нещата наистина са отишли на зле. В тази връзка най-подходящият цитат е от Марк Твен, който преди повече от 100 години е прозрял, че има „лъжи проклети лъжи и статистика”. Споменатият вече Уилт Чембърлейн пък някъде през последните си дни достигнал до прозрението, че е по-важно, вместо да спиш с хиляди жени, да спиш с една по хиляди различни начина, което макар да звучи стил крилати мисли на милиардер по темата за глада, носи в себе си сериозна доза истина, при това на база богат житейски опит.

Проблемът с всяка цифра е, че колкото и да е голяма, тя е просто едно число. Като в детското затапване ­- винаги ще има някой, който е спал с един милион души плюс едно или минус едно (в зависимост от пола и съответно посоката, в която броиш).

Виж още 5 факта за секса, които разбираме погрешно.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *