YOLO НАИСТИНА

Или как оправданието, че животът е кратък, може да ти го съкрати още повече

  • 05.08.2015
  • от Веселин Николов

Всеки е виждал снимки, на които десетки чифта крака и ръце стърчат към тавана с по няколко глави между тях. Навсякъде летят чаши, шишета, капки и струи от всякакви вещества. Тия снимки вървят с големи надписи YOLO, което предполага, че това е било неповторимо як купон. Ама верно ли?

Някак доста хора са приели драматичната идея, че живота им е кратък по особен начин – като извинение да се направят на куче веднъж в седмицата.

Нормалният yolo-човек би казал нещо от сорта на: „Когато бачкаш на девет- или дванайсетчасови работни смени и в края на седмицата главата ти е гръмнала от цялото напрежение, си заслужава да отпуснеш напрежението.“ Да отпуснеш напрежението? Ама верно ли?

Ако си съгласен с това, си толкова далече от CARPE DIEM идеята, колкото Хораций  от карането на сърф.

Сам по себе си това е страхливият начин да се отърсиш от ежедневния стрес. Да излезеш да употребиш всичко и всеки възможен, а после да се върнеш към уредената линия на добро образование-добра работа-деца.

Това, че се живее веднъж, би трябвало да те подтиква да правиш нови неща. От тия, които гледаш по филмите и новините, които биха те белязали по медицинския начин.

Защо не се сбиеш с няколко батки. YOLO, защо да не те спукат от бой един път в живота? Да видиш как е? В болницата може и да срещнеш любовта на живота си.

ИЛИ

Представи си се как влизаш въоръжен с маска от JUMBO в клона на някоя банка, обезвреждаш охраната и мяташ торба към касиерката, крещейки й да я напълни догоре.

Ако горното изисква особен криминален бекграунд, решението е газов пистолет, един от чорапите на майка ти на главата и кварталният магазин. Ти срещу продавачката. Все ще навиеш още някой уморен от ежедневието приятел да кара колата. Ако си затваряте устите, шансът да ви хванат е малък.

#JAILwithME

Е, какво пък ако ви хванат. YOLO, в затвора всички са братя. Ще смениш напълно средата, ще общуваш с различни хора, ще научиш нови неща, ще получиш нови умения. Определено ще пробваш нови неща, независимо дали искаш или не, поне такава е мълвата.

Винаги съм се чудел как на млади хора им се работи в офис. YOLO, ако ти е писнало от бялата спретната кутийката с климатик и две джаги отпред, взимай си бележника от първи клас и отивай да работиш в „Чистотата“. Какво по-отпускащо от среда, в която фрази като „Мерси“, „Би ли ми подал“ и „Може ли“ не съществуват.

Ще си алфа-мъжкар, ще псуваш по улиците в пет часа сутринта и изобщо няма да ти дреме, че в близките блокове хората все още спят. Ще се возиш на гърба на огромен камион из улиците на града, а вятърът и хвърчащите боклуци ще правят нещо изключително с твоята прическа. В това има някаква романтика май?

Ако все пак не искаш да ставаш толкова краен, винаги може да си вземеш куче или да си седиш в къщи да играеш компютърни игри и да пиеш какао, когато ти писне от всичко.

Може и да продължаваш с класическия YOLO-#NALEIMIOSHTE- #NAPRAVODAISHISHETO-живот. Трябва само да имаш предвид, че истински силните вечери налагат третиране с алказелцер и лопедиум. Понякога имаш и тъпа татуировка, за която нямаш обяснение. Всичко друго е аматьорско изпълнение.

ПС 1: Някои от предложенията са истински истории.

ПС 1.2: Татуирането на пияни хора трябва да бъде обявено за престъпление.

Виж историите на звездите, умрели от прекалено много YOLO, a.k.a. свръхдоза.