ПАТРИОТИЧНА ЕПИДЕМИЯ

Заболяването е ендемично по своята същност и симптомите се проявяват през определени периоди от време, като пиковете са по време на празници и спортни събития

0 коментара Сподели:

Миналата седмица стана ясно, че ебола в България няма и на пръв поглед, след първоначалната паника, държавата се върна към нормалното си окаяно здравословно състояние. Хората отново започнаха по стар обичай да кихат и кашлят навсякъде, без да си слагат ръка пред устата, намаля и броят на „нинджите” из градския транспорт, ходещи с маски на лицето. И докато всички си отдъхваха с облекчение, никой не усещаше, че друга болест вече е набрала скорост и взима все повече „жертви”. Става въпрос за инфекциозното заболяване „патриотизъм”. Заболяването е ендемично по своята същност и симптомите се проявяват през определени периоди от време, като пиковете са по време на празници и спортни събития.

СИМПТОМИ НА БОЛЕСТТА
– Пациентите халюцинират, че държавата е на 3 морета и че определен етнически фактор пречи, за да бъде тя най-могъщата държава в света.

– Замъглено зрение и невъзможност да се вижда по-далеч от днешния ден.

– Повишени пулс и кръвно налягане при споменаването на съседни държави или граждани на републиката от друг етнически произход.

Остра нужда от показност на патриотичните си черти, изразяваща се в безконтролно споделяне на статуси с призиви от типа „Давай, Гришо”, „Мачкай, Кобра” и „Полетете, разградски орли”.


– Отричане на каквато и да е вина за неуспехите и прехвърлянето й върху икономически и геополитически фактори, мафията, железни ръкавици, Костов, предното правителство и още няколко други потенциални виновници.

– Силно намалена възможност за рационално мислене.

–  Силна болка в главата, когато някой изразява мнение, различно от това на болния.

ФАЗИ НА БОЛЕСТТА
Заразата е най-често асимптоматична, като обикновено се проявява още в ранна детска възраст, например, когато се чува от бащата да спори с телевизора и да псува „майката циганска”. Симптомите на заболяването може да не се появят и в продължение на години, но в края на краищата винаги се стига до първа фаза – т.нар. „фейсбук патриотизъм”. Той е най-леката форма на болестта и се проявява в патологична привързаност към определени спортисти, отбори и артисти, появяващи се на международна сцена, като привързаността е толкова по-силна, колкото по-малко болният разбира от съответния спорт/изкуство.

Заболяването в тази фаза протича и с копиране и споделяне на голям обем българска поезия и проза по време на официални празници.

С напредването на болестта пациентът става силно заразен за околните, като е налице повишено ниво на хомофобия; двоен стандарт в цените за чужденците; раздвоение на личността, като от едната страна е критиката, събрана в израза „българска работа”, а от другата – омраза към всичко, което не е българско; повтаряне на мантрата „Българките са най-красивите жени в света и интернетът ни е най-бързият”. В тази фаза се проявява силен афинитет към скарата, ракията със салатата и фолкора – т.нар. трапезен патриотизъм. В третата фаза – „ултрас патриотизъм”, пациентът става агресивен и изключително опасен за другите. Обикновено започва да членува във фен клуб на някой отбор, а също да употребява наркотични вещества и да пикае пиян в подлези. Четвъртата фаза – „национализъм”, се характеризира с желание за анархия и етническо прочистване и дейно участие в митинги на пишман националистически партии и структури. За разлика от класическата форма на патриотизма, където болният би умрял за отечеството си, при национализма той би убил за отечеството си.
Без адекватно медицинско лечение при пациента може да се наблюдава много бързо разрастване на болестта и той да започне например да се саморазправя с бежанци, да носи оръжие на обществени места или да налита на бой на посланици по самолети.

Според много специалисти вирусът се разпространява чрез медиите и нашата система на здравеопазване просто няма капацитет да се справи с такова количество заболели. Новият министър на здравеопазването все още не е взел отношение по темата.


ДИАГНОЗА
Диагнозата в България се поставя в извънболнична среда по елементарна методика, като на хората със съмнение за наличие на зараза се показват карти на Санстефанска България и клипове на Кубрат Пулев от интервюто след мача с Кличко и едновременно с това се следят промените в кръвното налягане. Подлагането на такива тестове трябва да е кратковременно, за да не се стигне до усложнения. При съмнения се налага хоспитализация и пълна кръвна картина, включваща изследване на нивото на патриоцити в кръвта.

ЛЕЧЕНИЕ
Най-тежките форми на болестта се лекуват в клиниката в Хага (Холандия). При по-леките форми лечението е продължително и на пациента се забранява да гледа „Време разделно“, клипове от САЩ ’94 и да влиза в сблъсъци по време на гей митинги. Препоръчва се редене на пъзели с образа на Костов (поне 250 части), наемане на роми и бежанци на работа и ежедневно четене на статиите в Go Guide.

Виж и кои са българските особености, които чужденците не могат да проумеят.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *