Тъмната страна на пивото: 7 предпочитани бири

...Beer to Dine for

0 коментара Сподели:

Тъмната страна на луната отново изгрява от бутилката на любимите тъмни бири! Времето навън ни подсе – ща да вдигнем градуса и калориите отвъд стъклото, а ароматите на кафе, тъмен шоколад, карамел и опушен малц, които дишат в чашата ни, напълно завладяват сетивата на града.

Хвани вълната на хмеленото море и отпий от пяната на дните с най-доброто от тъмното пиво.

Guinness Extra Stout

Най-известната ирландска бира е не просто един от символите на Ирландия и на Деня на свети Патрик. Тя е символ на бохемския ни начин на живот и на философията на „бавното живеене“. Можем с часове да се наслаждаваме на дълбокия ѝ тъмен цвят и аромат на печен ечемик. Именно ечемикът придава на Guinness характерния тъмен цвят и уникален вкус, а методът на производство гарантира идеалното смесване на вкусове в тази неподражаема бира.

Kozel Dark

Тъмнокафява и кадифена лавина с вкус на печен малц, хмел и карамел се разлива в лагуната на халбата ни. Да, това е Питието на сезона! Произвежда се от специални сортове тъмни малцове, което придава на пяната тъмен цвят. Пивото, което все по-често е парола за края на работния ден на GO GUIDE, се отличава с вкус на хмел и карамел. А ако се колебаеш какъв да бъде поводът да събереш тайфата вкъщи – недей. Средногазираният чешки шедьовър е просто идеален!

Cohones

Как посрещнахме Вси светии ли? Със St.Out и Holy St.Out – българска крафт бира, чието варене е истински ритуал с внимание към всеки един детайл! Доктрината на тъмния свети St.Out включва 5 малца и хмел Columbus, а Holy St.Out е допълнен с перуанско какао, бурбонска ванилия и ром от Барбадос. Сякаш светът се разлива в гърлото ни!

O’Hara’s Irish Stout

Не знаем за теб, но с O’Hara’s Irish Stout направо сме… отнесени от вихъра. С изискания си черен цвят с червеникави нюанси и плътна пяна тя разлива добро настроение в халбата на ежедневието. А богатият ѝ и сложен аромат с нотки на кафе и сладък корен оставя приятни спомени по небцето ни. Хмелът Fuggles в състава на ирландския еликсир пък придава приятна горчивина на тази бира с характер.

River Craft Beer

Ако не знаехме, че става дума за мед, щяхме да си помислим, че с „Колкото повече, толкова повече“ Мечо Пух има предвид River Craft Beer. Тъмна лагерна бира от изпечен малц с карамелен вкус. Истинска феерия от нотки шоколад и кафе танцува по небцето ни при всяка глътка от любимата Schwarzbier. Леко горчива, слабо охмелена и с катранен цвят, тя е подходяща за студените месеци. А да знаеш само как се връзва с наденички с картофи, гулаш, бургери и пица…

Stolichno Bock 

Всяка глътка от автентичното тъмно пиво Stolichno Bock ни превръща в ценители. Трите вида малц (светъл, карамел и кафе) придават на това специално пиво предизвикателния кафено-черен цвят, съблазнителния аромат на шоколад и кафе и богатия плътен вкус, галещ небцето ни със същите нотки. Все причини за това да продължаваме да се наслаждаваме на Stolichno Bock!

Шуменско

Три нюанса по-тъмно – това е епичният сценарий на Шуменско Тъмно ABV 5,5% – висококачествен тъмен лагер с богат и наситен вкус благодарение на селекцията от три вида малц. Плътно като броеница от черни перли, пивото дължи плътността си на пилзенския малц. С цвета на тъмен кехлибар, благодарение на Карафа малца или Black malt, Шуменско напомня на енигма. Кехлибара наричат още „сълзите на морето“ или „дар от слънцето“, и сякаш всяка глътка се разлива по небцето ни.

Карамел малцът, от своя страна, формира характера на бирата – леко опушен, малцов и карамелен.

Именно тези три сорта малц в комбинация с аромата на хмел й придават хармоничен завършек и умерена горчивина. Освен с внимателно подбраните съставки и балансирана рецепта Шуменско Тъмно може да се похвали и с тазгодишното златно отличие от международния институт по качество на храни и напитки Monde Selection. Основан през 1961 г. в Брюксел, Monde Selection провежда 360-градусова качествена оценка на продуктите чрез независимо експертно жури от над 80 учени, сомелиери и майстор-готвачи с дългогодишен опит като дегустатори. Вкус, аромат, текстура, усещане при отпиване и съставки са сред критериите на небцето на журито. А нашите са отлично съчетаване на Шуменско Тъмно с любимата ни храна: червено месо, стек и някои по-интензивни сирена, чийто вкус тъмната бира обогатява. Ароматът с нотки на ядки и карамеленият характер на Шуменско Тъмно се съчетават перфектно с шоколадови и карамелени десерти.

Ако виното е напитката, която небцето ти обича

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *