9 концерта на български изпълнители, които да гледаш

Музиката, която ни свързва и артистите, които ни бяха на гости през уикенда

0 коментара Сподели:

Този уикенд останахме вкъщи и напук на ограниченията се забавлявахме заедно. Stayhomefestival.bg се превърна в празник на творческия дух, и то благодарение на вас. Радваме се, че успяхме отново да влезем в ролята на градски агенти и заедно помогнахме фестивалът да се случи. С помощта на някои от най-талантливите български бармани създадохме коктейли, които да държим, докато невероятни музиканти и диджеи ни хванаха за ръка и раздвижиха в ритъма на музиката, който танцьорите поеха и ни показаха как се прави! Макар вкъщи, успяхме да усетим емоцията на града и сме все по-нетърпеливи да се срещнем с всички тези хора и на живо по улиците, в баровете, на сцените.

А какво е фестивал без музика? Изключително талантливи артисти влязоха в домовете ни (образно казано) и одухотвориха всички останали части на Stayhomefestival.bg. Ей такива гости си пожелаваме след края на извънредното положение!

Дичо и Чери, „Остава“, Jin Monic, Прея, Мила Роберт, Ерсин от Jeremy?, Funky Miracle, Бодуров трио и Александър Славчев са звездният лайн-ъп, който ти представихме.

Ако си изпуснал уютното включване на Дичо и Чери, можем само да кажем, че това е истински лайв концерт, на който се радваме, че успяхме да присъстваме. Дичо ни покани в собствената си градина, а ако нещо ни липсваше много последните месеци, то природата определено се нарежда сред първенците.

„Остава“ е една от тези групи, които, колкото и да слушаме на живо, има с какво да ни изненада. Е, селекция от най-готините им парчета, изпълнени в любимия Kick’s, е подарък за сетивата. 2 май остава записан в календарите ни като ден успешен!

Доза свежест, млада кръв и фънки ритми ни очакваха в сегмента на Funky Miracle. Свежи и некомерсиални, момчетата показаха една перфектна симбиоза от глас, бас, барабани и много брас.

Ах, тази руса нимфа Мила Роберт… КЕВА бе украсена от кадифения глас на младата певица, а копнежът за споделени мигове в тази райска градина на ул. „Раковски“ става все по-неукротим. 34 минути Мила и музика, а в бекграунда – барокови кресла, вегетация и модерен шик!

Ерсин, без въпросителна, е любим образ от независимата музикална сцена у нас. Уютното му включване от къщи ни пренесе в друг свят, в който гостите пристигат, носят китара и настроение. Ей така си представяме лятото всъщност – само че на плажа, до огъня, със студена напитка в ръка и пясък между пръстите.

Прея в ПЕТЪК! Ами да, класика в жанра и из нашите страници. И има защо! Талантливата млада дама изнесе близо едночасов концерт, който зареди батериите ни чак до следващото посещение на „Петък“. И да, надяваме се да е скоро!

Впечатляващото рок трио Jin Monic ни доставя също толкова удоволствие, колкото един хубав джин тоник на ей този бар зад тях! Талантливите момчета озвучиха съботата с прекрасни акустични версии на някои от любимите ни песни и събраха армията от меломански сърца, която ги следва, на стълбите на фестивала ни.

Вечерта нямаше да е пълна без истински, изпълнен с душа джаз. Bodurov Trio в състав Димитър Бодуров – пиано, Мишо Иванов – бас, и Йенс Дуеппе – барабани, са артисти, добре познати на всички фенове на джаза. Те умело преплитат фолклор и джаз, превръщайки звученето в емблематично за бандата си.

Този сезон „Гласът на България“ е украсен с талантливия Александър Славчев. Нашият фестивал също беше украсен от него в компанията на двамата му колеги. Тримата ни предоставиха 23 минути музикална поезия, без която неделята нямаше да е същата.

За по-добра селекция не сме и мечтали.

Благодарение на партньорите от Fashion Days музикалната сцена на фестивала ни беше обсипана от звездни гласове. Ако искаш да ги слушаш отново и отново – видеата ще си останат в YouTube канала ни. Ако пък искаш да подкрепиш един от талантите – можеш да си закупиш електронен билет!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *