Leitmotiv

Фабио Сассо и Хуан Каро се нареждат сред утвърдилите се млади дизайнери в Италия в последно време

  • 24.04.2013
  • от Поли Николова

Странните на пръв, че и на втори поглед Фабио Сассо и Хуан Каро се нареждат сред утвърдилите се млади дизайнери в Италия в последно време. Фабио, който е родом от Милано и колумбиецът Хуан създадоха своята марка Leitmotiv преди две години, след като спечелиха редица конкурси за млади таланти и бяха забелязани от редакторския екип на Vogue. Двамата се срещат в колеж, където изучават изящни изкуства без да подозират, че скоро и техните произведения също ще се превърнат в такива.


Общо 4 са модните седмици, на които брандът е имал свои ревюта, а през изминалата година момчетата отварят и онлайн магазин, където освен дрехи продават и богата гама от аксесоари (ние лично сме луди по чантите). Следват и колаборации с различни марки, сред които Сваровски и Фурла.


Последната им дамска и мъжка линия са повлияни от епохата на барока, с леки готик допълнения. Нищо чудно, че Фабио и Хуан успяват лека полека да пропукат твърдата стена на утвърдените марки в Италия - различното винаги ще продължава да прави впечатление, а според нас именно тяхната ексцентричност би им пробивала път и занапред.

Запознайте се с Leitmotiv и тук.