Петима български дизайнери на бижута, които да следиш

Предложение за алтернативен Свети Валентин в компанията на изкуство и авторски творения

0 коментара Сподели:

Михаил Новаков

Ръчната изработка е интимна.  Тя разказва историята на създателя, културата и светоусещането му.  Свързана е с битието и същността както на автора, така и на притежателя. Да откриеш «твоето» нещо, изработено от ръцете на артист, вложил хиляди часове и много труд в изкуството си, е несравнимо усещане. Припознаваш се в личността и красивия му път.

Нева Балникова е един от любимите ни софийски куратори. Този път тя ни предлага романтична и незабравима петък вечер.

На 14 февруари ще се състои откриването на изложбата Lost & Found в КО-ОП, която събира на едно място едни от най-видните съвременни български дизайнери.

Селектирани с вкус и много повече от капка любов, на бул. Янко Сакъзов 17 (точно до добре познатите Ракета Ракия Бар и Спутник) ще те очакват истински произведения на изкуството, дело на познати родни бижутери.

Освен невероятните творения на самата Нева, ще можеш да се възхищаваш на воля на прекрасната Цветелина Алексиева. Тя използва стара японска техника mitsuro в съвременен вариант за своите пръстени, но не се бои и от изображенията на стари марки със сублимация върху метал.

Милко Бояров съчетава плексиглас и метал по неповторим начин. Виртуозът движи метала по овал като пушек дим и разтегля в плексиглас доначалната си изходна точка, а крайният резултат е просто УАУ!

Теодор Лулчев изненадва с галванизиран хляб и зашеметяващи малки скуптури, а Николай Сърдимов ще впечатли с прахово боядисани ловни мотиви на препускащи хрътки в брошки с контрастиращ пин за ревери, кръгли топки в сигнално оранжево.

Евгения Цанкова е име, което със сигурност трябва да знаеш, ако обичаш минималистични и оригинални аксесоари. Претворява стръкчетата трева във фини брошки, изпозлва въжета и метал, дърво и какви ли още не материали. Работила е с брандове като KNAPP, а наградите й са повече, отколкото можем да изброим. 

Ще се изненадаме, ако трябва да ти говорим дълго и широко за марката Артефакти. Насечените кристали в пендативи с математическа точност ни удрят в сърцето и искаме да притежаваме всичко.

Повечето бижута са единични бройки, така че не чакай до края на експозицията (1 март).

Открий своята любовна история на Свети Валентин от 19:00 часа на бул. Янко Сакъзов 17.

Ето и малко любов от великия Париж…

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

 
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *