В София през уикенда: 14 – 16 февруари

Уикенд маратон – като по учебник

0 коментара Сподели:

Няма да се церемоним, уикендът, който се задава на хоризонта, ще е дълъг и интензивен. Още от петък започваме с пивко празнуване на любов и алкохолни страсти, а идващите след него събота и неделя изобщо няма да ни жалят.

Музика, култура, партита и много вкусни кулинарни пътешествия от света – погледни тук, за да не изпуснеш нещо готино. 

 

Петъчно се отправяме към пространството КО-ОП, в което ни очаква сборна изложба на бижута. Сигурни сме, че си запознат с много или поне някои от дизайнерите, сред които Цветелина Алексиева, Артефакти, Нева Балникова и още. Изследвайки живота на едно бижу, те проследяват историята на неговия собственик, принадлежност, културен феномен или не дотолкова. Случки със следствия и последствия, в които собственикът губи или открива значение в пряк и преносен смисъл, а бижуто е събеседник в неговия живот. Изгубен, този обект престава да бъде принадлежност и се превръща в предмет с история от миналото, която се разказва в настоящето. Така всички тези истории съдържат една интимност; дали намерени под завивките, на тоалетното шкафче, под леглото или в публично пространство, те са разказ с маркираната визия и символика на един елемент. 

 

След големите успехи на концертите Рут Колева и Софийска филхармония през 2015-а и 2017-а, огненото момиче с кадифения глас се завръща на сцената на Зала „България“, за да представи най-новия си албум с невероятен аудио-визуален пърформанс. Album#5 е нещо ексклузивно и ново, нова страница, нов звук, ново послание и нов характер. Album#5 е нечуван досега и нито един сингъл или видео не са издавани преди концерта. Album#5 ще разкрие своето истинско име на 15 февруари, а ние се надяваме да споделим този дългоочакван музикален миг заедно с теб.

 

Нещата стават сериозни. Три събития с трима абсолютно шокиращи диджеи вече станаха реалност: Руши, Деси Слава и Маргарита Хранова. Но за авантюристите от Absolut  това не е достатъчно. Този път ни водят в една от най-блинг локациите в София: Carrusel Club. И кой най-малко очакваш да е диджей за вечерта? Точно така, СОЛОМОН ПАСИ, който посвети участието си на каузата Do not Drink & Drive. И този път браво на всички познали, ще се видим в събота.

 
 

Февруари ни е за планина, ето защо приятелите от Disaster to Master отварят темата за онези напитки, които е приятно да си забъркаме на минусови температури и за предпочитане не в града, а на висока надморска височина. Гостуват на Цветан Цветанов и Николай Николаев в 3oz, където ще си говорим как да сгреем сетивата след ден по пистите и кои са онези напитки, които са достатъчно вълнуващи, но и възможни за изпълнение в „полеви“ условия. Февруарските класове са тази неделя и на 23 февруари в бар 3oz (бул. „Васил Левски“ 3), както обикновено от 15.00 часа, а коктейлите си ще забъркваме с ром HAVANA CLUB и KAHLÚA.

 
 

Обичаме да експериментираме, обичаме качествената и добре приготвена храна, обичаме да намираме съмишленици в точно тези неща… затова те каним на пир за небцето, специално организиран от Vanilla Concept и Gelato & Latte. Индонезийска ванилия шушулка, ванилов кленов сироп, едно джелато с вкус, създаден за събитието + фантазията на мастър готвачите им = експлозия от вкусове, смели комбинации и наслада за всички сетива.

 

Неделя е класически ден за брънчване, а този път мислим да изненадаме кулинарните си сетива с нещо специално на територията на КОТО. Брънч от Венеция те очаква, а какво точно значи това, ще ти подскажем с няколко апетитни предложения от специалното меню – афродизиак салата с райска ябълка, нар, козе сирене, авокадо и орехи, агнешко стю с шафран, полента с бейби скариди, лимон и магданоз, Maiale al latte – свинско контрафиле, приготвено в мляко и сервирано с хрупкава салвия, венециански ябълков пай и още много други изкушения.

Ето го и виното, с което всеки ден ти е св. Валентин.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *