Белият заек изскача посред лято

Третото издание на градския фестивал White Rabbit идва този юли

  • 02.07.2019
  • от редакторите

И тази година Белият заек ще трансформира отсечка от софийската улица „Иван Вазов“ от синя зона в творческо пътешествие, водено от фантазията на талантливи артисти и актуални градски теми.

От 6 до 7 юли ще станем свидетели на истинска страна на чудесата, предвождана от талантливите хора, взимащи участие в White Rabbit 2019.

Грандиозното събитие за музика и изкуство се завръща с характерното си новаторско и провокативно съдържание и ще представи музиканти, съвременни артисти, диск жокеи, дизайнери и други смели визионери.

В двата дни на събитието улицата ще се превърне пъстър дом за съвременно музикално и визуално съдържание. Заведенията и галериите в отсечката временно поемат функцията на “изложбени зали”. Така улицата, освободена от автомобили, остава пряк свидетел на изживяването, наречено “Бял заек”. Тази година сцената, на която ще се вихри вълшебството, наречено музика, се измества на гърба на Народния Театър “Иван Вазов”.

Така пешеходната зона на фестивала се разширява по ул. “Иван Вазов” (от ул. “Георги Бенковски”) до ул. “6-ти септември”.

Като локации към фестивала се включват и ресторант CheckPoint Charlie, клуб TELL ME, One Gallery и клуб Carrusel.

На дневната музикална сцена ще се качат Kan Wakan, DAYO, Mila Robert, Kontroversi, Лили Гелева и Мартин Костадинов, Disco Comrades, 1000 names, Charlie, Timoshenko, Ebbesen и Funkusion, а нощната програма на Заека продължава и в късните часове в TELL ME с британците Crazy P и клуб Carrusel със специален гост Guy Williams в събота и 80s Clash, и Elma в неделя. Извън музикалната програма се подготвят други представяния, пърформанси и изложби от ONE Gallery, SARIEV GALLERY, the fridge, СОПА и Sito Studio. А за най-малките усмивки ще има с участието на арт работилница с Muzeiko. Белият заек ни кани да скочим в дълбините на изкуството заедно с него. Идваш ли? 

Рут Колева - мечка страх, мен не

Музикален съпровод: Let the Sunshine in

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са бюти тайните за лятото