СЮРРЕАЛИЗЪМ БЕЗ PHOTOSHOP

Фотографка преобразява студиото си с подръчни материали, пресъздавайки традиционни корейски легенди

  • 15.12.2013
  • от Ели Цонова

Кой казва, че Photoshop е задължителен, за създаването на фантастични кадри? Още преди софтуерът да се наложи като неотменим инструмент за превръщането на обикновена снимка в епизод от някоя приказка, фотографите са работели успешно с декори. Естествено, че добре направените декори са една скъпа инвестиция, която често остава неоправдана от финансов и времеви аспект.

фотография

Въпреки това, все още се намират и такива фотографи, като корейката Jee Young Lee, която наскоро представи серия сюрреалистични снимки, направени единствено с помощта на подръчни материали. Снимките са направени в малкото й студио с размери 3,6 x 4,1 x 2,4 метра, което тя преобразява до неузнаваемост за всеки един от фантастичните кадри, пресъздаващи традиционни корейски легенди.

Фотографката не е пърият човек на изкуството, който доказва, че за един шедьовър е нужно единствено богато въображение. Хвърли един поглед на това как Дали е интерпретирал зодиака, за да се увериш, че стига да имаш достатъчно индивидуален поглед над нещата, една тема, колкото и да е изтъркана, винаги може да придобие нов блясък.