5 събития за след работа: 17 - 21 септември

Тази седмица сме се отдали на културна програма.

  • 17.09.2018
  • от Симона Пенчева

От понеделник стартираме с няколко изложби, за които сме в очакване от доста време. Седмицата подарява събития, които да повишат работната ни мотивация и такива, които да ни разходят из историята на града. Не сме забравили да оставим място и за лайв концерта, който да стопли душата ти абсолютно заслужено.

LESSONSLEARNED– БАЙЧО ГЕОРГИЕВ, ЛЮБА ВЕЛЧЕВА И МИЛЕНА СТРАТИЕВА

Понеделник, 19 часа, „ПЕТЪК“

Понеделнишки и по навик се отправяме към бар „ПЕТЪК“. Но не сме се подвели, очакват ни Байчо Георгиев, Люба Велчева и Милена Стратиева - двигателите на бизнес академията 9 Academy и основатели на Фондация „Девет“. В рамките на формата LessonsLearnedще ни разкажат всички тайни от наученото през годините си в бизнеса, НПО сектора и изкуството.

NOT MY ART – EXHIBITION

От Понеделник, 19 часа, Място 167

Проектът Notmyartизлиза извън рамките на самата изложба, провокиран от конкретната случка на прерисуване на фотографията на Александър Станишев и продаването на картината без негово знание. Дискусиите за морала в изкуството провокираха много творци да изпратят собствените си интерпретации на въпросната снимки и ет, че дойде моментът да ги видим събрани на едно Място 167.

ЗА СОФИЯ 03: ОБЛИК И БИЗНЕС

От вторник, 18 часа, Галерия Структура

Трето издание, част от серията дискусии, организирани от Визия за София, ще разгледа темата „Облик и бизнес“. Фокусът остава насочен към облика на града и кореспонденцията му с визията, усещането и атмосферата, които София носи. Този път по-конкретната дискусия ще се насочи към частните инициативи за реклама и търсене на разпознаваемост на бизнеса и други негови намеси, като например местата за хранене, които използват и оформят градското пространство и пряко влияят върху облика на средата.

ПРЕМИЕРА НА „105 МИНУТИ СОФИЯ – ИСТОРИЯ НА ГРАДА“

Вторник, 19 часа, кино „Люмиер Лидл“

Отделяме нужното внимание на историята на града и го правим по възможно най-приятния и интересен начин. Отправяме се към кинозалата, където ще гледаме „105 минути София – Историята на града“ , пълнометражният документален филм събира епизоди на вече съществуващата поредица „5 минути София“.

DESY& SKYWHITETIGERLIVE

Четвъртък, 21 часа, Клуб Терминал 1

Четвъртък вечерта си запазваме за лайв изпълнението на Desy& Sky White Tiger в Терминал 1. Ако още след средата на седмицата вибрираш на уикенд честоти, то няма да останеш самотен. Ще се понесем на вълните на музиката им и ще забравим ежедневните мисли ден преди края на седмицата.

Виж къде из Европа можеш да намериш U2 тази есен.