5 изложби, които ти дават други очи за света

Март е промяна и начало, креативност и вдъхновение и най-вече споделеност

0 коментара Сподели:

 

Март ни разхожда из любимите галерии и изложбени пространства. Посещенията ни там са все по-чести, а събитията не спират да се редят едно след друго, разнообразявайки ежедневието ни с пъстри образи и фантазни елементи. Разгледай арт списъка ни за тази седмица, ще те държи вдъхновен през последните студени дни.

SoEXHIBITION – Същества и случки

Картини, фотографии и инсталации, всички те представят пъстрите образи на любимите чудати същества, населяващи света на Елена. Изложбата на Лени, която ни е позната от Leni’s Lines, е покана за всички, които обичат да дават свобода на вътрешния си свят и причудливите и симпатични форми, които понякога приема.

Кога: до 28 февруари, 9-19 часа
Къде: SOHO Sofia
Вход: свободен

Youthexhibition Vol. 2

YOUTHEXHIBITION или YOU THE EXHIBITION, ти избираш. Второто издание на проекта обединява съвременни автори със селектирани творби, обединени под идеята за усещането за младост и индивидуалния прочит на емоцията. Непокорство, наивност, лудост и меланхолия са само част от асоциациите, които може да видиш отразени в изкуството им.

Кога: до 3 март
Къде: Червената ТОЧКА
Вход: свободен

120 Лица / 120 BILLS

"100 лица" е изложба, която ще те удиви от мащабите, които изкуството населява. Специално за пространството на Института и музея, Хубен Черкелов разработва своя свръхпроект в продължение на две години. Политика, финанси и историческа памет – художникът ни разкрива връзките между различните сфери, предадени през езика на концептуалното изобразително изкуство.

 

Кога: 21 февруари – 1 април
Къде: Национален археологически музей
Вход: свободен

Теодор Ушев с "Като в тъмно огледало/ In the mirror, dimly"

Авторът на изложбата инсталация е Теодор Ушев. Познаваме го от работата му по анимацията на късометражния филм „Сляпата Вайша“, който беше номиниран за „Оскар“, 2017 година. В този авторски визуален проект ще можем да преживеем първата в България инсталация с миксирана реалност. A всички други рисунки в изложбата ще видим върху термично фолио, което работи с топлината.

Кога: от 20 февруари до 11 март
Къде: СГХГ Sofia City Art Gallery
Вход: свободен

Сюрреализъм в баналното

Ако си фен на сюрреализма и необичайните проявления на въображението не изпускай изложбата, която Gifted Sofia помества. Събрани са 11 български автори, работещи в полето на съвременната концептуална фотография. Обръщат внимание на нещата от ежедневния свят, но пречупени през сюрреалистичния им вътрешен свят.

Кога: 1-14 март
Къде: Gifted Sofia
Вход: свободен

Ако си фен на градската култура, виж какво има да каже човекът за галерия Gifted

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *