Съвременните актьори, които ни размекват коленете част 2

Финалът на списък, който е по-горещ от всякога..

  • 26.11.2017
  • от Пам Велидис

Обещаното продължение на любимите ни актьори, които правят света по-смислен и красив със своята визия и игра, е тук. Целта, разбира се, е да не споменаваме имена, които са ясни на всички, а по-скоро усъвършенстван вариант на имена, които се споменават, но никога в този ред. Започваме с човека, който може да постигне десетки различни визии на себе си, за да се вмъкне и преживее дадената му роля...

 

Крисчън Бейл (1974)

От този набор е и Леонардо ди Каприо, но той е ясен. Сега за Бейл това същество е повече от вдъхновение, защото той не просто играе някаква роля, а полага неимоверни усилия, за да преобрази в съществото, което трябва да изиграе. Върховен професионалист и голям човек, който се крие зад таланта далеч от светлините, насочени към знаменитости от неговия ранг. Почетно споменаваме някои от най-добрите му роли в класиките „Американски психар“, „Еквилибриум“ и „Механикът“, както и последвалите „Престиж“, „Цветя на войната“ и изпълнението му като Черният рицар, разбира се. 

Джуд Лоу(1972)

Дълго бяга от образа на перфектния мъж, защото не иска да бъде запомнен просто с това. Лоу често е заявявал, че бащинството е негов приоритет и винаги трябва да поставяш интереса на децата си на първо място, да ги предпазваш от всичко, което може да ги нарани. Има пет деца и грижата за тях е неговата най-важна и любима роля. На света той подарява своите гениални роли и се превъплъщава в няколко невероятни персонажа от филмите „Талантливият мистър Рипли“, за който получава номинация за „Оскар“, „Гатака“ и „Изкуствен интелект“.

Негова страст са драматичните роли, които имат усложнено развитие и където може да покаже своите възможности, но въпреки добре платените изяви, които получава, Лоу никога не пада в клопката на парите.

Често не отказва проекти, стига ролята да му допадне. Пускаме си The Beatles с “Hey, Jude”и си мислим за него особено в образа му от  „Моите боровинкови нощи“ и  „Отблизо“.

Хю Джакман (1968)

Той приключи завинаги с „Върколака“, но ние изобщо не сме приключили с вълнението по него. Джакман е от добрите момчета, които са лоялни и верни. Има само един брачен партньор и специалната жена до него е с цели 13 години по-възрастна. Въпреки трудностите с неуспеха да създадат биологични деца те преодоляват всичко заедно и имат две осиновени. Често в интервюта австралийският актьор заявява, че жена му е най-великата жива жена на света, а ролята му в „Престиж“ с безспорен успех показва, че е истински феномен.

Венсан Касел (1966)

Като говорим за добри момчета, вече става време да споменем едно лошо. Обикнах го още в „Омраза“ и изобщо не искам да споменавам личния му живот, защото в главата ми завинаги ще бъдат Венсан и Белучи и точка по този въпрос. Още когато бяха заедно в „Необратимо“, на света стана ясно, че след като веднъж са били заедно и в живота, и на екрана, то създават една вечност, която никой последвал брачен партньор или друга тяхна половинка няма да бъде възприет сериозно от публиката. Френският чаровник е зашеметяващ не само в споменатите филми, а също така в „Апартаментът“, „Чети по устните ми“ и изящния филм „Черният лебед“.

Мадс Микелсен (1965)

Датското чудо, което след появата си обра де що имаше награди, а и до днес е във всяка класация за „най-сексапилни мъже“ в Дания. Получава признанието на критиката първо на родна почва, а после покорява и чуждестранното кино. Неговата силна роля в сериала „Ханибал“ затвърждава пътя му към славата, а пътят към женското вълнение датира доста по-отдавна във филми като „Казино Роял“, „Изгревът на Валхала“ и датската лента „Ловът“, за която печели златна палма за най-добър актьор на фестивала в Кан през 2012.

Киану Рийвс (1964)

Не е само моята слабост, а на милиони хора по света. Киану Рийвс е добрият герой и в професионално отношение, и в истинския живот. Неговата естественост и неподправеност в комплект с тежки моменти, белязали завинаги живота му, го превръщат в мъжа, който запазва своя дух, сила и младост заради подхода си. Един магнетичен мъж, чийто личен живот е толкова грижливо охраняван, че не искам да си „цапам ръцете“, като преразказвам излишно. Мога смело да заявя, че няма слаба роля, гледах го за първи път в „Разходка в облаците“, неговото емблематично участие в „Матрицата“, естествено, трябва да споменем, както и вълнуващите му превъплъщения в „Месец любов“ и „Адвокат на дявола“.

Един Киану за вкъщи, моля.

Ако се интересуваш от дизайн, това ще те вдъхнови.