Remember Me

Няколко рекламни кампании, които почти заповеднически ни шептят: „Запомни ме”

  • 10.09.2013
  • от Поли Николова

MULBERRY

Mulberry, мода

Снимките за сезон Есен/Зима 2012 на марката ни пренасят в приказни британски гори, които ни напомнят за „Хензел и Гретел”, само че в случая няма вещица, а няколко уж зли, но доста пухкави чудовища. Lindsey Wixson бяга от тях, облечена от глава до пети в луксозните дрехи на марката. В сесията е замесен и един талантлив британец – Tim Walker, с чиято помощ кампанията става успешна и печели симпатиите на модните критици. 

 

BELENCIAGA

Balenciaga, мода

2006-а може и да е далеч, но мнозина помнят кампанията, която David Sims засне тогава. Пред обектива му застават селектирани топмодели, сред които Lily Donaldson, Hana Soukopova, Raquel Zimmermann, Gemma Ward, CarolineTrentini, Erin Wasson и Iselin Steiro. Това, което се откроява, са монохромните цветове на дрехите и нежният завършен вид на сесията.

 

VALENTINO

мода, Valentino

Една от любимите ни марки, която всяка година създава все по-красиви рокли, помним със страхотната кампания за лято 2012, която няма да избледнее скоро. Снимките са заснети в Pezos - западнало, но красиво селце в Мексико, а фотограф е Deborah Turbeville. Елегантен дизайн, пастелни цветове, деликатни платове – всичко това в една женствена и романтична сесия в стил Valentino.

 

ROBERTO CAVALLI

мода, Roberto Cavalli

Kate Moss най-вероятно се е появявала в рекламните кампании на всяка по-голяма модна марка, но участието й в снимките за Пролет/Лято 2006 на Roberto Cavalli е определено запомнящо се (още докато сесията се снимаше, изтекоха доста backstage снимки, разпространяващи се из интернет пространството като вирус). Заслугите за кампанията отиват при Mert&Marcus за добре свършената работа със супермодела, която в случая го играе пустинна лъвица.

 

GIVENCHY

мода, Givenchy

Италианката Mariacarla Boscono бе муза на модния бранд в продължение на цели 10 години, през които участваше в техни сесии, ревюта и различни кампании. Обичаме именно тази за сезон Есен/Зима 2005 поради няколко причини – черния цвят, който винаги издигаме на пиедестал, драматичната визия и изчистения стил, който забелязваме на снимките, дело на Inez & Vinoodh.

 

DOLCE&GABBANA

мода, Dolce&Gabbana

Креативните лица на марката кръстиха сезон Есен/Зима 2012 La Famiglia. Снимана в традиционно сицилианско селце, кампанията има за цел да издигне семейните ценности в идеал. За осъществяването на идеята като модели са поканени именно италианки: красивите Bianca Balti, Monica Bellucci и Bianca Brandolini. Изглежда екипът доста се е забавлявал и по снимките си личи, че добре свършената работа върви ръка за ръка с доза смях.

 

LOUIS VUITTON

мода, Louis Vuitton

Пролет/Лято 2008 се очерта като доста цветно и забавно. Французите се погрижиха за целта. Кампанията на марката бе изненадваща, но в същото внесе разнообразие в иначе доста по-консервативните сесии. Успехът отново се навърта около познати имена: фотографското дуо Mert&Marcusи моделите  Naomi Campbell, Angela Lindvall, Claudia Schiffer, Stephanie Seymour, Natalia Vodianova и Eva Herzigova.

А ако искаш да знаеш кои са най-внушителните реклами на парфюми, правени някога, виж статията ни за нашия топ 5.