Един нов NU/ANCE се появява на българската алтернативна сцена

Появяват се нови нюанси на музикалния ни небосклон

0 коментара Сподели:

Доскоро не знаех нищо за тях, но след като чух няколко изпълнения и изгледах първото им видео, исках да знам всичко. Свързах се с китариста по телефона (да, китаристите са слабост на всички) и останах напълно погълната от мотивацията на групата да създава качествени продукти на българската сцена. Желанието да си добър в това, за което те бива, без излишната претенция. Ако до вчера съм била на мнение, че българската музика представлява изкуствено навиране на бездарни изпълнители под прожекторите и  хвърлени пари на вятъра, то определено попаднах от другата страна на монетата.

Те са много млади, но по крайните продукти, които показват, изобщо не им личи липсата на житейски опит. Изобщо ако възрастта означава нещо…

Захванали са се сериозно с музика, защото я обичат, развиват и не се отказват от прогреса въпреки трудностите. Такова отдаване естествено, че жъне успех.

Накратко групата NU/ANCE се сформира около 2014, като за последните 12 месеца набират популярност на алтернативната сцена. През 2016 зад тях застават Ерсин Мустафов и Ташо Колев от група JEREMY? като техни продуценти на видеосингъла Falling Down. Ще ви го покажем! Няколко месеца по-късно NU/ANCE са първата група, част от най-новия музикален лейбъл woodenboat music и издават първия си албум, който ще бъде представен на първи юни.

Корицата е истинско произведение на изкуството и е дело на младият артист Стефан Илиев Иванов. За нея те казват: “Това, с което със сигурност всички бяхме съгласни, е, че корицата трябва да отразява нас. Едновременно сме различни, но и сме едно неразделно цяло. Намираме, че това, което Стефан изработи само след 2 разговора с нас, е възможно най-ценният и красив визуален проводник на музиката ни в момента”.   Цялостният дизайн е изработен чак в Берлин от Деница Кочовска, а

всеки детайл е изпипан, за да се случват нещата така, както трябва на световно, а не само на балканско ниво.

Ако трябва да разкажем повече за албума, е нужно да споменем, че песните са общо 4, като една от тях е и видеосингълът Falling Down. И ако ги разпитваш за това, какво символизира заглавието на краткосвирещия им албум, споменават: “Защото, когато е дългосвирещ албум, ще бъде 1.0” и ако има такъв за в бъдеще, ще го очакваме. 

На първи юни в клуб Терминал 1 група NU/ANCE ще представят първия си цялостен проект  заедно с нов видеосингъл към една от песните в албума, както и за първи път ще може да бъде видяно, купено и чуто на живо тяхното EP със заглавие 0.4.

Можеш да следиш събитието тук, а за момента, можеш да се насладиш на тяхното последно видео.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *