Десислава Ангелова on board

Връзка с планината на друг левел

  • 14.01.2017
  • от Плами Максимова

Тя е погълната сериозно от музикалните събития и фестивали, по които работи. Маркетинг и PR мениджър е през работно време, а през останалото е влюбен в живота, свободомислещ човек, който яхва вълните през лятото, а през зима препуска по снежните склонове. Връзката й с планината е сериозна, въпреки че е морско момиче, затова я питаме това-онова за чуждоземските й афери.

Какво караш и откога?
Сноуборд. Тази зима стават точно 10 годинки.

Най-красивата гледка, на която си се натъквала?
Залезът, който гледах на глетчера Кицщайнхорн на 3203 м.

Колко му трябва на човек, за да отиде да кара извън България?
Колко - зависи в кой край на света отива. За курортите в Европа между 1200 и 2000 лв. общо за нощувки, път, седемдневни карти и храна. Какво - желание за каране и някаква физическа подготовка, за да се възползваш от възможностите на мястото максимално.

Какво трябва да знаем преди това?
Няма километрични опашки и чакане, всичко е организирано и спретнато. Километрите ги виждаш само в каране, а ако искаш, може и да не повториш една и съща писта. Пътят може би е единственият минус, защото обикновено е часове шофиране, ако няма удобни полети.

Разкажи ни по малко за местата, на които си била?
Засега съм карала само в Европа. Австрийската част на Алпите в курорта Zell am See - Kaprun, близо до Залцбург, е доста разнообразна - 138 км писти (oт зелени писти за начинаещи до тренировъчни трасета на професионалисти), 50 лифта, супер готина фрийрайд зона на глетчера с 3 фън парка и всичко това с една от най-живописните гледки към езерото Цел. Курортът е много уютен, с малки селца със спретнати австрийски къщи и тиролски песнички с чай с билков ликьор за фон. Освен да караш, можеш да обикаляш ледените барове, да се потопиш в термални води, да се качиш с въжено влакче до върха на Кицщайнхорн, където на 3000 м може да разгледаш изложбата „Светът на трихилядниците“.

Виж какво има да ти разкаже за сноуборда Оги Начев.