5 събития с вход свободен през декември

Подари си преживявания и нови знания

  • 01.12.2016
  • от Мирела Василева

В последния месец на годината отново имаш възможност да се позабавляваш безплатно. Тук събрахме събитията, за които си заслужава да отделиш време.

ПРЕДПАЗИ СЕ
5 ДЕКЕМВРИ

Ако чакаш с нетърпение първия сняг и ските и сноубордът са вече наточени, не е лошо да се подготвиш и за евентуалните инциденти в планината. На 5 декември в лекцията по лавинна безопасност ще ти разкажат какво трябва да знаеш за лавините и как можеш да се предпазиш от тях. За повече информация чекни в събитието на Есенс - център

ВДЪХНОВИ СЕ
7 ДЕКЕМВРИ

Планината е прекрасна не само през зимата, но и през лятото, а може би най-вдъхновяващият и предизвикателен маршрут е Ком - Емине. За преминалите го, за тези, които се готвят да го преминат, и за тези, които обичат да слушат истории за приключения, е четвъртата годишна среща на Клуб на пътешественика и Туристическо дружество „Ойларипи“ на тема „Ком - Емине“. За да научиш повече и може би дори да планираш похода си или пък просто да прекараш една приятна вечер сред приключенци, насочи се към Виваком арт хол на 7 декември в 19.00 часа.

ПРОБВАЙ СЕ
1 ДЕКЕМВРИ

Пробвай се на есенния исторически куиз на студентите от историческия факултет в Софийския университет. Играта е отборна и награди ще има за всички от сърце, но побързай да се запишеш, защото интересът е голям. За записването си в куиза виж информацията в събитието.

НАУЧИ...
6 ДЕКЕМВРИ

... как се прочита геном. Новото издание на Skeptics in the Pub ще ти представи света на генетиката. Ще разбереш как учените разчитат ДНК и гените и какво можем да очакваме в бъдеще от развитието на тази наука. Ако все пак не го разбереш, накрая има време  и за въпроси. Часът и мястото на срещата са известни: 19.30 на 6 декември в клуб „Строежа“.

ГЛЕДАЙ

Както винаги възможностите за безплатно кино правят студените зимни вечери малко по-уютни и топли. Този път мястото е Дом на киното, а филмите са трите финалисти за наградата Лукс на Европейския парламент –  анимационният „Животът ми като тиквичка“ (1 декември, 19.00), „Тони Ердман“ (2 декември, 19.00) и  „Когато отворя очи“ (3 декември, 19.00).

Можеш също да разбереш какво имат да ти кажат момчетата от "Нема к'во".