В София през уикенда – 17-18 септември

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Тази вечер сме на театър и на разходка из квАРТала.

Утре пък ще се включим във Флашмоб,с който да си извоюваме поне една емисия добри новини, а преди това презареди гардероба с нещо хендмейд.

 

Има и още…

ФЛАШМОБ ЗА ДОБРИ НОВИНИ
НЕДЕЛЯ, 17:00 – 18:00, НДК

Новините се превърнаха в изцяло черна хроника, лайв на ужасите, депресия по бързата процедура. Сигурни сме, че и ти сменяш канала с тягостна тежест в стомаха, но какво, ако вече има нещо, което можеш да направиш, за да промениш това? Младите успели българи подеха инициативата да предизвикат трите национални телевизии да сменят гледната точка и да излъчат поне една емисия само с добри новини. За привличане на вниманието избраха езика на тялото – много танци от професионалисти и аматьори ще оживят пространството пред НДК с една повече от необходима мисия. Краят на флашмоба ще е особено въздействащ. Виж повече на фейсбук страницата им.

CULTURE BEAT PAZAR
НЕДЕЛЯ, 12:00 – 18:30 ЧАСА, CULTURE BEAT CLUB

Добрият стар Culture Beat Pazar се завръща след дълга лятна пауза (особено за нас, пристрастените към лов на дрехи и джунджурии с душа). Столичното културно пазарче ще събере под покрива на Culture Beat Club в НДК подбрана селекция от дрехи, бижута, аксесоари, минерална козметика и други модни изкушения, представени от доказали се български модни дизайнери, хендмейд автори, художници и керамици. Музика, коктейли и шопинг. Какво повече да искаш за една идеална неделя?

IV ФЕСТИВАЛ НА МИКРОТЕАТЪРА
СЪБОТА, 18:00 – 20.30 ЧАСА, ИНСТИТУТ СЕРВАНТЕС

Уикенд без театър е пропиляно свободно време, а сега те каним на нещо малко по-различно. Микротеатърът е нова форма за правене на театър, дошъл от Буенос Айрес, с голям успех в Мадрид и Барселона, вече популярен и в София. Четвъртото издание на фестивала представя творби на български и испански език. Програмата можеш да видиш на тяхната Фейсбук страница, а покана можеш да си вземеш от фоайето на института.

KvARTal FESTIVAL
ПЕТЪК – НЕДЕЛЯ, ЕВРЕЙСКИЯ КВАРТАЛ

Не мислим, че има човек, който да не е планирал да се разходи из квартал феста, но просто нямаше как да не го добавим в to do list-ата за уикенда. В рамките на три поредни дни, обособеният периметър ще се преобрази и ще отвори вратите си за всички жители и гости на столицата, които имат отношение към София и са любопитни да изследват огромния потенциал на региона. Разказахме ти на две порции малко повече за някои от локациите, както ти дадохме и пряк път към картата с всички. Виж първите и вторите девет локации, които лично посетихме.

NIKE TRAINING С АЛИСА БЕЛОУСОВА
НЕДЕЛЯ, 10:30 ЧАСА, SOFIA RING MALL

Неделя е прекрасен ден да влезеш във форма, независимо какво разрушение си оставил след себе си през последните дни. Алиса е професионален танцьор и хореограф по салса, зумба и модерен балет. Също така е модел, член от танцовата фамилия Makosa Nostra, хореограф и танцьор на България Търси Талант, както и на много музикални видеа. Можеш да я питаш каквото ти е на сърце, стига на сърце да ти е здравословния начин на живот и мотивацията за влизане във форма. А тя определено ще има с какво да ти е от полза.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *