МЕЖДУ ЧЕТИРИТЕ СТЕНИ НА КВАРТАЛА

„квАРТал фестивал“ преобразява стария център на София

0 коментара Сподели:

Райна Тенева

Между четирите стени на стария еврейски квартал, разположен в периметъра между бул. Дондуков, бул. В. Левски, бул. Сливница и бул. Мария Луиза, в средата на септември (16-18 септември), ще се проведе първото издание на квАРТал фестивал“ – фестивал за култура и начин на живот.

В рамките на три поредни дни, обособеният периметър ще се преобрази и ще отвори вратите си за всички жители и гости на столицата, които имат отношение към София и са любопитни да изследват огромния потенциал на региона.

Множество ключови локации ще бъдат в готовност да покажат атрактивни изложби и документални кадри, свързани с интересното минало и важното историческо значение на района. В рамките на събитието са предвидени още разнообразни представления, артистични пърформънси, лекции и работилници. Вратите си за нас ще отворят и многобройните действащи в периметъра ателиета, арт-пространства и различните йога и спортни центрове, а специална обиколка ще покаже и потенциалните, все още неизследвани и празни пространства на всички заинтересовани да ги наемат и да ги превърнат в място, където могат да реализират своите бизнес и артистични идеи.

Няколко специални тур-обиколки ще обогатят знанията на гостите на „квАРТал фестивал“ – те ще представят сградите с интересна архитектура, ще разкажат историята на техните обитатели, ще покажат всички скрити „съкровища“ и ще хвърлят светлина върху един от най-проспериращите и интересни софийски региони от началото до средата на миналия век.

За да ти е още по-хубаво организаторите са подготвили и специални гурме и бар турове с много изненади и награди, а музикалната програма, включваща изпълнения на живо и диджей партита, ще допринесе още повече за доброто ни софийско настроение.



ОЩЕ НЯКОЛКО ЗАБАВНИ НЕЩА, КОИТО ДА ПРАВИШ В СОФИЯ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *