В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 12-14 АВГУСТ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

На финалната права на лятото не бързаме много. Дишаме и издишаме със София като всяка неделя, тичаме и се наслаждаваме на величествени гледки, след което почиваме в машината на времето, която ни телепортира до различни страни с „Киното за пътешественици“. Макар и дъждовен, уикендът се очертава да бъде интересен!

ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА ВЕЧЕР
ПЕТЪК, ЗАЛА 6 НДК, 19.00 ЧАСА

Професионално подготвен фолклорен спектакъл, който представя българската автентична култура. В петък вечер ще можеш да видиш старинни носии на повече от 200 години, да чуеш звука на най-старата гайда в Европа – каба гайда, както и звука на 100-годишния инструмент – копана. Фолклорният спектакъл има висока артистична стойност и пресъздава по неповторим начин силата на българската музикално-танцова традиция от всички етнографски области в България. Програмата на фолклорната вечер е подготвена от Ансамбъл „Чинари”. Мястото е Зала 6.

ДРАГАЛЕВЦИ – СИМЕОНОВО
НЕДЕЛЯ, ДРАГАЛЕВЦИ, 10.00 ЧАСА

Панорамната планинска пътека, която свързва Симеоново и Драгалевци – за някои по-известна като „ниско обиколната пътека на Витоша“ е едно от любимите места на много софиянци за тренировка и разходка, нещо повече – това е и част от трасето на ултра маратона „Витоша 100“. И ако този уикенд се очертава скучен, то защо не го посветиш на спорта. И така, XLkmrun: Драгалевци – Симеоново: много удобно, много панорамно и си заслужава.

СОФИЯ ДИША
НЕДЕЛЯ, УЛ. МОСКОВСКА, 16:00 ЧАСА

Достолепната улица „Московска“ ще подиша заедно със София този уикенд, когато за втора поредна седмица най-градският от всички фестивали ще събере на едно място познатите артистични лица на града. Програмата отново ще е разделена на зони, а много от артистичните проекти, създадени специално за фестивала, ще бъдат показани за първи път. Визуални изкуства, пърформънс, цирк, танцови школи, музика, нова българска литература, филмови прожекции и диджей сетове на открито… очаква ни още една вълнуваща неделя.

КИНО ЗА ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ
ДО НЕДЕЛЯ, КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР G8, ЕВРО СИНЕМА, 7/5 ЛВ.

Фестивалът „Кино за пътешественици” отново ни повежда из любопитни и мечтани дестинации в началото на август. От 4 до 14 август всяка вечер в Културен център G8 и Евро Синема се телепортираме на различни точки из седемте континента с цената на един билет за кино. Този уикенд  в програмата са заложени  „Шестата стъпка на пътуването“ (петък, 19.30ч.), „Меден месец на път“ (петък, 20.00ч.), „Да катериш висините“ (събота, 19.30 часа), „По течението на река Карун“ (събота, 20.00 часа), „24 вкуса от Неапол“ (неделя, 19.45 часа).

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *