СЪБИТИЯ С ВХОД СВОБОДЕН ПРЕЗ АПРИЛ

0 коментара Сподели:

Търси съкровището в Борисовата градина и направи велосипеден поетичен тур

Времето вече е хубаво, затова този път се концентрираме върху активностите на открито. Ако искаш да започнеш месеца на две колела, може да го направиш, търсейки скрито съкровище из Борисовата градинана 7 април следобед. За събитието отговорят от Sofia Green Tour, които са ни подготвили и велосипеден тур по следите на проекта Wall-to-Wall poetry на 2 април

И двете събития са с вход свободен, като за второто е необходимо предварително записване, а целта е популяризиране на една благородна екологична мисия, за която ще научиш повече, ако се присъединиш.

Спи под звездите

Както си спомняме от онази песен, най-голямото богатство е един прозорец и безброй звезди. Ако решиш да споделиш богатството с още много съмишленици, да поиграеш на игри преди свечеряване и после да нощуваш в палатка под небето, а за закуска да загрееш с Power аеробика, то запази си първия уикенд на април за преживяването.

Предварително записването отново е необходимо, а ако нямаш оборудване, можеш да се свържеш с организаторите.

Фермерски пазар

Няколко дни преди Великден ще имаш възможността да разгледаш открития фермерски пазар на улица “Оборище“. Ще можеш да видиш стоките, доставени директно от производителите. За повече информация следи тук 

Ден на отворените врати във Факултета по физика


На 16 април във Факултета по физика ни канят на един ден, посветен на науката. Преподавателите от факултета ще споделят знанията си с любознателните участници, ще отговарят на въпроси, ще правят демонстрации, ще прожектират филми. Повече за темите на лекциите можеш да научиш от програмата на страницата на Софийския университет.

Кино и театър


Между 4 и 10 април ще можеш да се запознаеш със съвременното китайско кино в Дома на киното. В рамките на една седмица ще бъдат представени 9 нови филма, като, за да присъстваш, най-добре си подсигури безплатен пропуск от касата поне ден по-рано. Жанровият избор е пребогат: криминале, биографичен филм, анимация, мюзикъл, драма и много други, повечето за първи път ще бъдат видени от българската публика. Програмата можеш  да откриеш тук.

Във Френския културен център пък можеш да получиш безплатни покани за представлението „Един бурен живот“ на Жан-Клод Фал, което ще се играе в Младежкия театър на 14 април.

Ако страстта ти е кафето, то тогава не пропускай A Film About Coffee на 3 април в Cosmos coworking camp. Преди филма ще можеш да пийнеш кафе, а след него да научиш повече за специалното му приготвяне

ПРОЧЕТИ ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ В НАШАТА ПОРЕДИЦА ЗА СУБКУЛТУРИТЕ

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *