Старото обзавеждане от off на on

Малки тайни за уютния ти дом

0 коментара Сподели:

Вариантите за обзавеждане на един апартамент са много. Наистина много. Общо взето,са равни на представите на хората, а те стартират с n на брой идеи. Някои постижими, други извън всякаква инженерна мисъл. Метафорично, ако някой се опита да ги обобщи, формулата му със сигурност няма да е проста и ще включва много повече "знаци" от площ, финанси и картинки от списания.

Когато настъпи моментът за ремонт, много хора си задават въпроса, възможно ли е да избягам от тежестта на старото, без да срутя всичко до тухла? Какво да направя с наличните мебели – изглеждат твърде ретро, прекалено обемни са, но пък са здрави… Как да разширя дадена стая, без да срутвам стени… и т.н и т.н. Истината е, че не е нужно всичко да отиде на боклука и да почнете от нула, за да преобразите облика на стария си апартамент в такъв от 21 век. Има някои "вратички" в обновяването, които ще дадат нов живот на част от обзавеждането, ще "разширят" въздуха в пространствата и ще ви спестят средства, които да вложите там, където промяната е невъзможна.

Ето някои идеи, които нагледно представят как всичко, казано дотук, е възможно и си струва усилията. Вижте какво правят някои по въпроса "стари, но здрави" и как решават проблема.

СТАРИТЕ МЕБЕЛИ

Етажерките и закачалките за дрехи винаги влизат в употреба. Има ги във всеки дом и дори да изхвърлите старите, ще си купите нови. Добър вариант да си спестите този разход е да ги боядисате, а ако изберете цвят като този на стената – направо ще заспят.

МАСИВНИТЕ ПРЕДМЕТИ

Да притежаваш пиано и да се отървеш от него само защото е прекалено масивно и заема сериозна част от пространството, е грехота. Същото важи за всички мебели, които сами по себе си са ценни. От примера на кадъра се вижда, че чисто визуално дори и тези мащаби биха могли да се потушат и да се слеят с интериора. В случая той е решен в монохромна цветова гама, при която отделните елементи се обединяват, но за нея ще поговорим в някой следващ материал.

ЛАМПЕРИЯТА

Колкото стара, толкова и хубава. Вместо да си усложнявате живота, като се опитвате да я махате, чудейки се какво ще заварите под нея, изберете някаква достатъчно покривна боя и ѝ ударете две ръце. Промяната ще е значителна, особено ако се постараете и се спрете на цвят, който присъства и в някой друг елемент от обзавеждането.

СТЕНИТЕ

Искате стените да изглеждат по малко по-различен начин – струват ви се прекалено "голи" и незавършени. Имат голяма височина, което е плюс, но пък тя допринася за това да са празни… В същото време не искате да ги запълвате с ненужни мебели. Какво може да направите ли? Създайте им текстура с няколко различни по вид рамки, но всички със същия цвят на стената. Ще създадете илюзия, че елементите излизат от самата основа, и ще постигнете ефект, едновременно интересен, лек, ненатрапчив и лесен за изпълнение.

ДОГРАМАТА

Ако по една или друга причина не ви харесва старата дограма, пък смяната ѝ с нова не се побира напълно в бюджета, опитайте просто да я освежите! В този апартамент са решили случая, сливайки прозорците със стените, боядисвайки рамката в абсолютно същия цвят. По този начин дограмата "потъва" в пространство, прелива се съвсем плавно, независимо от типа си, и проблемът "стара визия" изчезва.

ВИЖ КАК ИЗГЛЕЖДА ПЕФЕКТНИЯТ ДОМ!

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *