Филми и автомобили

Емблематичните возила от класически филми попадат върху принтовете на испанец с идея

  • 05.07.2013
  • от Биляна Славейкова

Иконични автомобили, излязли от класически ленти, при това "паркирали" върху приятен чист дизайн. Испанецът Jesús Prudencio е този, който е дал форма и цвят на влечението си към киното в серията Cars and Films. Конските сили са без значение – на почит е както веспата от Roman Holiday`s , така и ванът от Little Miss Sunshine.


Главните герои за пръв път освобождават мястото на автомобилите, а детайлите са тук, за да ти напомнят за някоя и друга странност на персонажите – плюшената мечка на Мистър Бийн, затисната от задната врата, надупченият от куршуми форд на Бони и Клайд или претрупаният с джаджи със съмнително приложение кадилак от Ghost Busters. Колкото до цветовете - Jesús се е постарал да спази стилистиката на филма - автомобилът, с който Раян Гослинг кръстосваше нощните улици в Drive е попаднал естествено върху розовият, навяващ ноар фон.

 


Принтовете (във формат А3) могат да бъдат поръчани от Etsy на цена от 27,86 долара, като доставката ти струва 8,49 долара, а при поръчка на повече от един постер е безплатна.  

Виж кои са спалните, за които всички си мечтаем.