КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ ИЗКУСТВОТО, ФУТБОЛА И СЪНИЩАТА?

Безнаказано очарователните Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов или...

  • 04.02.2016
  • от редакторите

Трима от най-надеждните мъжки присъствие на родната театрална сцена, застават един до друг в приятна трипъл сек комбинация, в която ги усещаме някак изключително приятни на вкус, леко замайващи главата и безнаказано очарователни, не само заради богатството на емоционално-мисловни внушения, които ни връхлитат от сцената.

Става въпрос за
Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов, които комбинират талант и умения пред публиката на Сатиричен театър „Алеко Константинов“, правейки по три впечатяващи роли, в точно три впечатляващи представления.

„Арт“, „Спанак с картофи“ и „Дакота“ са истории за изкуството и мястото на приятелството в него, за съдийството и футболните емоции,  за сънищата и реалността в нас и извън нас.

Пиесата „Спанак с картофи“ на Золтан Егреши „влиза“ в съдийската стая преди и след футболния мач и по време на почивката между двете полувремена, за да „изкара“ на бял свят  неподозирани до този момент емоции и чувства в съдийското трио.

Пак за трио, но не на съдии, а на дългогодишни приятели разказва постановката „Арт“ на Ясмина Реза. Марк, Серж и Иван стигат до дълбоки откровения и прозрения, провокирани от модерното изкуство и от темпераментните си характери.

През януари на театрална сцена се завърна и най-новият проект на „Три Беарс Ентъртеймънт“ – спектакълът „Дакота“ на топ драматурга Жорди Галсеран. В пиесата подреденият и перфектен живот на главния герой Иполит неочаквано се пре­об­ръ­ща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, за­по­ч­ват да се случват. Светът на Иполит започва да гу­би своите очертания и никой не може да разбере, къде свър­шват сънищата и откъде за­­почва реалността.


8 и 15 февруари, 25 и 28 март,19:30 ч., „Спанак с картофи“ от Золтан Егреши
13 и 18 февруари, 10 и 31 март,19:30 ч., „Дакота“ от Жорди Галсеран
19 февруари, 13 и 30 март,19:30 ч., „Арт“ от Ясмина Реза