АМЕРИКА С ОСЪДИТЕЛНО ВДИГНАТИЯ ПРЪСТ

Фотограф от Щатите се бори срещу предразсъдъците, породени от произхода, професията и сексуалната ориентация

0 коментара Сподели:

Независимо колко икономически развита е Америка, някои от хората там се борят с години срещу предразсъдъци. Колкото и да не ни се иска да е така, външният вид и особено цветът на кожата и днес играят огромна роля при първото впечатление. Често тази прибързана преценка се проявява, когато става дума за човек, идващ от среда, различна от нашата собствена.

Joel Parés, фотография

Американският фотограф Joel Parés решава да покаже именно несправедливата оценка, чрез силна серия от двойни портрети, наречена „Judging America“. Te представят един и същ човек по два различни начина. Докато единият отговаря напълно на реалността, другият „маскира“ човека според предразсъдъка, с който най-често му се налага да се сблъсква.

Joel Parés, фотография

Самият Parés е убеден, че прекалено много хора са преценявани погрешно въз основа на произхода, професията и сексуалната си ориентация. Целта на тази фотографска серия е да се отворят очите на хората и да ги накара да се замислят преди да сложат определен етикет на някого. Защото според фотографа ние винаги определяме хората за едни или други, дори когато се опитваме да не го правим.

А замислял ли си се какво ядат различните националности? Серията Hungry Planet: What the world eat ще ти покаже.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *