Николай Въжаров и FOMO – клубът, в който танцуваш, сякаш никой не гледа

Go Interview: Представяме ти едно от най-популярните нови места в София и лицето, което стои зад него

0 коментара Сподели:
Николай Въжаров и FOMO

фотографии: Радослав Деличев

Според професионални мнения той е човек с Питър Пан синдром,

успял да съхрани в себе си онази детска закачливост, която малко по малко губим, сблъсквайки се с ежедневието. Представяме ти Николай Въжаров – лицето зад новия столичен клуб FOMO. Клубен и музикален ентусиаст, Ники е добре познат като любител на нощния живот и неслучайно в клубна обстановка се чувства като у дома. Той е не само основен двигател на едно от най-популярните нови места в града, но и човек, който живее и диша с музиката.

Какво е FOMO?

Разплитаме ти кълбото от неон – чети надолу. От теб се изисква да ги посетиш час по-скоро!

*FOMO – noun (informal) – Definition: The fear of missing out.

Николай Въжаров и FOMO

FOMO отвори врати в началото на октомври за първото си парти. Разкажи ни какво да очакваме от този нов свят. Каква е концепцията и с какво той ще е по-различен? 

Смятам за претенциозно да се опитваме да сме по-различни. Исках да пресъздадем усещането, което съм изпитвал на места като Берлин и Лондон. Нещото, което все още присъства в България, но което предполагам, ще изчезва с времето, е претенцията. Лекото усещане, че някой трябва да те види, как си облечен, с кого си, какво си поръчваш, разбираш ли от музика. Искаше ми се да направим място, в което да нямаш никакви притеснения. Амбицията ни е да направим насока на клуба, която е отворена към всякакъв вид общности. Има заведения, в които не всеки се чувства комфортно, при нас няма да е така.

При нас абсолютно всички ще се чувстват добре, а това ще е изцяло наше задължение.

Николай Въжаров и FOMO

Какво да очакваме в музикален план?

Във FOMO програмата се дели на формати. Ще има поп формати като Shame Party и 90’s Kids – все такива, с които съм свързан.

Ще има и две електронни партита, за които разчитаме на двама изключително интересни артисти.

Единият е S O K R A T, който прекарва доста време в Ибиса, но през последната година започна да се изявява и у нас и влиянието от там доста си личи. Той възприема много освободено и различно електронната музика и точно затова единият формат ще е свързан основно с него. Другият ще се случва с една изключително интересна и талантлива диджейка. Псевдонимът ѝ е SAMMER, бивш модел, прекарала дълги години в Милано, живяла в Ибиса и на базата на целия си опит също има много различен подход към целия жанр.

Николай Въжаров и FOMO

Едно от другите партита, които смятам, че ще бъдат много силни, е партито ни, насочено към хип-хоп, рап, трап музиката,

където ще работим основно с DJ Rocky. Освен че е много атрактивна и много добра диджейка, е супер инициативна и много присърце прие нашите идеи. Веднага започнахме да обмисляме както интересни артисти от българската сцена, така и артисти от чужбина. В момента имаме връзка с няколко диджеи от Лондон, Берлин и Виена, но трябва да следите, за да ви кажем кои са те. DJ Rocky ще е част и от хелоуинския ни уикенд, в който участие ще вземе и една много странна експериментална, легендарна българска група.

Освен форматите, които изредих, от време на време ще имаме партита с чуждестранни диджеи.

Те ще са основно в електронна тематика, понякога и хип-хоп. За електронния формат на 18.10 ще ни гостува Fiona Kraft. Другото, което ще е интересно, защото предизвика специален фурор, са Girls Under Quarantine партитата.

Николай Въжаров и FOMO

Виждаме сцена. Планирате ли live изпълнения?

Разбира се! Основната част от програмата ще са DJ партита, но решихме да имаме и сцена, защото със сигурност искаме да имаме изпълнения на живо, както и да даваме шанс на млади и интересни имена. Вече сме в преговори както с български, така и с чужди изпълнители. Има много нови артисти, които прослушвам в последния един месец и честно казано, някои от тях много приятно ме изненадват.

Защото хората трябва да дойдат във FOMO the club?

За да нямат FOMO!

Ново място в София: FOMO

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *