3 нови места в София (+1 в Пловдив)
Какво ново из любимата ни градска среда
Знаеш, че обичаме да те държим в течение на новостите в града и този месец сме ти приготвили разноцветна палитра от кулинарни развлечения. Ще разбереш къде да си хапнеш сладко, сладко и кое е новото място за Крафт бира в града под тепетата. Просто продължавай да четеш.
Сладък живот
Baklava factory, или сладкият ъгъл между две улици, вдига градуса на изкушението с турски локум, турска баклава, султан реване, шекерпаре, кадаиф, ашуре… Тук сладкарството е калиграфия върху чинии, а ние – посланици на сладкия живот. Освен да опитаме на място, преглъщайки насладата с автентичен турски чай, можем да вземем и за вкъщи. Полъхът на Истанбул никога не е бил по-вкусен, а гладът ни – по-радикален…
ул. „Петър Парчевич“ 38
0899 000 011
Крафт бира на тепетата
Няма да е пресилено, ако сравним магазина за кехлибарено злато от създателите на Hills Beer с бижутерия. Екипът ни дава неоспорима причина да запалим към Пловдив и уютния дом на българската крафт бира. Тук можем да дегустираме и да се насладим на 5 вида наливна бира с марката Hills, както и на безупречна селекция от бутилирана. Всеки ден Wunderbaer имат и Hoppy Hour. Между 17:30 и 18:30 поръчваш 3 наливни бири на цената на 2.
Пловдив, ул. „Бетовен“ 2
0885 084 748
Бленда на удоволствието
Фокусирахме вниманието си върху него веднага щом разбрахме, че това не е просто изключителен ресторант, но и място с добре изградена философия. Освен за вкусна храна той е и трибуна на доброто настроение. Истински оазис в града, който ни напомня да забавим времето и да поставим „на фокус“ вкуса към храната и към живота. Тук кухнята е европейска, артистична и с френски привкус, а разнообразието – ежедневие.
ул. „Оборище“ 23
0879 522 272
Бъдещето в ресторант
Това се казва умен ресторант за прогресивна българска кухня! Място, на което шеф Георги Бойковски прилага опита си от „Багри“ и тайните на ферментацията. Всичко тук е изпипано до съвършенство – от ръчно избродираните салфетки, през фолклорната музика с пънк-трап елементи до zero waste философията. В ресторанта няма индустриални напитки, нито минерална вода в пластмаса, а водата се газира на място по три различни начина по избор. Соковете са лично ферментирани от миксолозите и дори остатъкът се изсушава и ползва за отварите. Менюто е концептуално, приготвено от 10 готвачи, събрали опит от различни краища на света, а Wine Pairing-ът с български вина е безупречен. Споменахме ли, че ще има и speakeasy салон?
ул. „Княз Борис I“ 105
0899 000 681
Виж кои са най-добрите магазини за вино в града.
Гласувай за любимото си място в града.
Последвай ни в инстаграм.