СЪВРЕМЕННИЯТ ДЖЕНТЪЛМЕН

Що е то джентълмен и има ли почва у нас?

0 коментара Сподели:

Излизаш с момичето, което харесваш. Водиш го в шумен ресторант, в който преяждате обилно и ти поръчваш музиката. Салфетките, с които тя покрива нощния клуб по-късно вечерта, също са от теб, а за финал успяваш и да не развалиш боя с кавга. Джентълменско ли е това? Не, това е избиване на комплекси.

Да бъдеш джентълмен не е “олд скул”.  Да бъдеш джентълмен е начин на живот, а не както повечето си представят – образ на мъж с добър външен вид и изискано поведение. За съжаление не всички мъже, притежаващи тези качества, могат да бъдат наречени джентълмени. В днешно време измерителят за това, колко си успял, е това, какво притежаваш. А най-важното всъщност е що за човек си и какво си успял да постигнеш до момента.

Дали да бъдеш джентълмен или не, е въпрос на избор, но никога не е късно да започнеш да се държиш като такъв. Това ще направи съществуването ти значимо и живота на хората около теб по-красив и позитивен. А не на последно място ще се превърнеш в онази рядко срещана порода мъже, от които циничният свят, в който живеем, има огромна нужда.

Ето по какво може да разпознаеш джентълменските наклонности у себе си и ако те откровено липсват, да положиш усилия да се възродят:

МОДЕРНИЯТ И СТИЛНИЯТ

Едно от нещата, което със сигурност отличава джентълмена от всички останали мъже, е притежанието на стил.  Всеки може да си купи нещо модерно, но не може да си купи стил.

Едни се раждат с усет, други го придобиват, трети изобщо не се стремят към изграждането на такъв. Там е и границата между модерния и стилния. Истинският джентълмен не следва модата, той създава тенденции.

КАЖИ МИ КЪДЕ ПЪТУВАШ, ЗА ДА ТИ КАЖА КАКЪВ СИ

Джентълменът не може, без да пътува. Застоят на едно място го плаши и най-разумното нещо, което може да направи за себе си, е да инвестира в пътешествия и приключения. Пътуването създава истории и преживявания, които са несъизмерими с придобиването на нещо материално. Луксозните курорти, където може да покажеш благосъстоянието си, не са неговото място. По-скоро джентълмен може да срещнеш при прекосяване на пустинята, трекинг в джунглата или всякакви други екстремни преживявания, които повишават адреналина и те учат на нещо ново.

СЕМЕЙСТВО И ПРИЯТЕЛИ

Зад всеки успял мъж стои велика жена. Банално, но пък е истина. Джентълменът не се страхува да обича истински и да разкрива чувствата си. Той е модел за подражание на хората, от които е заобиколен, но много внимателно подбира приятелите си.

Джентълменът не прави компромиси в отношенията си. Лоялността за него не е жест, а природен закон, на който се подчинява като на гравитацията. 

ПРОВАЛИТЕ СА НЕЩО ПРЕКРАСНО

Страхът от провал може и да е част от живота на всеки джентълмен, но със сигурност не е пречка да поема необходимите рискове. Важното е да останеш достатъчно ентусиазиран измежду всички неуспехи, които претърпяваш, както казва добрият стар Чърчил. Провалът не е нищо друго освен сигнал, че не вървиш в правилната за теб посока.

ЮМРУЦИ В ГЪРДИТЕ

Джентълменът не парадира със своя социален статус. Той не държи всички живи хора наоколо да са запознати в детайли с неговите материални придобивки, женски завоевания и неимоверни успехи. Той е достатъчно скромен и оставя останалите хора сами да си направят изводи за него. Да бъдеш скромен означава, че си достатъчно уверен в себе си и в смисъла на нещата, които правиш.

„ПРИНЦ“-ЪТ Е В ПРИНЦИПИТЕ

Животът си е суров и изгодата на чужд гръб е съвременен похват за придвижване напред и нагоре. Понякога се налага да си лицемерен и винаги трябва да се нагаждаш според ситуацията. Да, всичко това звучи доста лесно измиващо вината оправдание и го имаш за част от житейската игра, но само ако считаш себе си за недостоен мъж.

Ценностите не са старомодни, те просто са застрашени от изчезване. Защото неглижирането им прави много по-кратък пътя до заветната цел, както по-бързо е и да си поръчаш фаст фууд вместо да почакаш за добре сготвена храна.

За джентълмена чакането си заслужава.

А защо не бъдеш пич, докато смъртта ви раздели?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *