ЛЮБОВЕН ТЕРОРИЗЪМ – ТИ ГО ПРАВИШ НАЙ-ДОБРЕ!

Или кога „да си влюбена“ става диагноза

0 коментара Сподели:

Честно да си признаем, познаваме доста „откачени“ мацки и в повечето случаи те са супер забавни. Истината обаче е, че между „ей, много си луда“ и „к‘во ти става“ разликата е осезаема и е време да ти я припомним. Най-често дори нормалните хора леко обезумяват при влюбване, което си е изцяло в реда на нещата. Кога обаче любовта се превръща в обсебваща мания и защо гаджето ти все по-често те гледа в недоумение, са въпроси, на които е време да си отговориш, ако не искаш съвсем да омотаеш конците. Мъжката гледна точка в този случай е вярна и ние ти я представяме с всичките й последствия. А ти си помисли добре!

Първа фаза – Обичам те, мило!
Познавате се от месец-два и още сте в розовия период, на който дори Наталия Симеонова би завидяла. Отдавна всичко ви е любов и това сякаш няма край.

Той те лъже толкова красиво, ти му вярваш още по-сърцераздирателно, а малки розови еднорози прелитат пред балкона ви на залез-слънце.

Идилията е пълна до момента, в който ти решаваш, че не може да е чак пък толкова хубаво! Започваш леко да се изнервяш и си търсиш поводи за мини драми, които са някак невинно „сладки“. Цупиш се престорено, защото отива на работа и те оставя сама сутрин, пращаш му есемеси пет минути след като е излязъл, за да му кажеш, че вече ти липсва, а на обед пристигаш в офиса му, за да обядвате заедно. Той се кефи, поне в началото, а ти все повече си мислиш, че това е верният път на нещата. Всичките му колеги въздишат по вас и сладките ви взаимоотношения, но по някакви мистични причини той започва леко да се отдръпва.

Причините
Чудиш се какво става?! Честно ли?! Опитай се тогава да си спомниш как го нарече „мило“ около петдесет пъти пред шефа му и всичките му приятели, а после те започнаха толкова да го бъзикат, че сега това му се лепна като доживотен прякор и вече не е Митко Бомбата, а е Митко на Еми милото – чехльото – Павлов. Също така се сети за кутията, която му беше приготвила за обяд, а когато той я отвори на фирмения пикник, от нея изпаднаха милион и двайсет сърчица и малка плюшена брошка с надпис I love you. Също си спомни, че не е пил бира по мъжки в събота от около пет месеца и че всеки път обяснява на аверчетата си, че не е „точното време от месеца“, за да му дойдат на гости.

Ръцете ви вече са като скачени съдове, а той отдавна е спрял да пуши, защото на теб димът ти пречи.

Пречи ти толкова „сладко“, разбира се. Той се влюби в една секси, загадъчна мацка, а сега сякаш има десетмесечно бебе, което, освен че го ангажира постоянно, го праща и до аптеката, за да може да сте си „сладко“ близки, дори и в най-неудобните моменти.

Втора фаза – С кого си?
След розовия период идва бавно захладняване, което се характеризира най-често със следните въпроси: Къде си? С кого си? К‘ва е тая колежка? Сладките есемеси отстъпват място на постоянните позвънявания и просъсканото „Нещо е много шумно при теб…“, съпроводено с уж случайното „Женски гласове чувам“. Ти не си ревнива по принцип, но напоследък ръцете ти сякаш сами се озовават в задните джобове на дънките му в търсене на „не знаеш какво, но все трябва да има нещо“. Паролите му в социалните мрежи и на личния му мейл пък повтаряш всяка вечер преди сън, за да не ги забравиш, и неволно „наминаваш“ през любимите му барове, когато ти е повторил пет пъти, че ще вечеря с родителите си.

Съмняваш се винаги и във всичко, а когато съвсем естествено погледът му шари насам-натам, получава в замяна минимум седмица мълчание и най-малко месец на сухо, за да си ходи при „оная русата продавачка на ъгъла на „Патриарха“ и „Ангел Кънчев“.

Няма значение, че не помни коя е – ти я помниш и това ще му излезе солено на копеленцето… От своя страна той (копеленцето) започва да обмисля сериозно възможността да започне да ходи по врачки, защото неговото мило и красиво момиче изведнъж се е превърнало в нещо средно между сестрата на Дракула и Хорейшио с пола.

Причините
Ти сещаш ли се как в началото на вашата връзка той ти обясни, че му е много важна личната свобода? А помниш ли как ти убедително кимна с глава и отговори, че и за теб е така. Е, ако не си го спомняш, е време да ти го припомним. Поведението ти, млада госпожице, е абсолютно неприемливо и дори твоето момче да те обича безкрайно, след горните изцепки в главата му светва сигнална червена лампа, която, освен че се върти предупредително бързо, издава и силен писклив сигнал, който най-лесно се превежда, като: „Бягайййййййййй!“.

Трета фаза – Не мога да повярвам, че толкова си се променил!
Ако сте стигнали дотук въпреки горните ти психично-любовни отклонения, значи може би той наистина много държи на теб. Именно заради това те кани да живеете заедно и обещава да ти е верен до гроб. Ти от своя страна си толкова щастлива, че ентусиазирано се готвиш за новия си дом. Подготовката ти може да се изрази само с една дума – розово! Де що има розова хавлия, завеси, покривка, дори телевизор, ти ги купуваш като топъл хляб и щастливо аранжираш неговото жилище, докато любимият ти е на работа.

Той се прибира и след двата мини инсулта, пяната от устата и тремора на дясната ръка, които получава направо необяснимо според теб, ти го питаш дали още те обича.

Еми обича те, какво да те прави, но започва да се чуди дали събирането ви е било добра идея. Откакто ти си тук, той закусва само „бурени“ под формата на свежи смутита, не яде след 18 часа, прави асани и поздравява слънцето на изгрев, а вечер чисти восъка от безценния си диван, защото всяка сряда вечеряте на свещи. Ти пък направо не можеш да го познаеш и започваш даже да се дразниш, че толкова се е променил… Как ли стана?

Причините
Помниш ли готиното момче, в което се влюби? Ти хареса това, че е дързък, пие бира, пуши и кара скейт в парка. Хареса още, че го обожават дузина момичета и че има верни и готини приятели. Хареса ти, че е разхвърлян и артистичен и че не държи на традициите. Той пък хареса неревнивата мацка от квартала, която е тайнствена, държи на личния си живот и му се кефи точно такъв, какъвто е. За щастие ти успя да промениш всичко това и сега направо се чудиш как може да е станал такъв гадняр. Изнервен е, държи се лошо, нищо не ти казва и иска все повече време да прекарва сам. Направо ти е непонятно как можа да се промени толкова, и то само за година, а ти искаше просто да го обичаш. По твоя си начин. Любовен тероризъм? Едва ли…

Виж как да се справиш с драма кралиците наоколо…

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *