ОХ, НА ДЯДО И ОЩЕ ДВЕ ПРЕМИЕРИ ПО КИНАТА

Класическият роман, преплетен със зомби екшън - "Гордост и предразсъдъци и зомбита", приключенската драма с Крис Пайн и Кейси Афлек - "Часът на героите" и комедията с Робърт Де Ниро и Зак Ефрон, "Ох на дядо!"

0 коментара Сподели:

За втора поредна седмица лентата на Иняриту, получила най-голям брой номинации за “Оскар” за тази година, остана на върха на бокс офиса с приходи от над 100 000 лв. От останалите премиерни заглавия българският "11 А" зае второ място с малко над 85 000 лв., а "Момичето от Дания" остана едва на 10-о място с малко над 23 000 лв.

През първия уикенд за февруари ще имаме няколко нови заглавия – класическия роман, преплетен със зомби екшън – "Гордост и предразсъдъци и зомбита", приключенската драма с Крис Пайн и Кейси Афлек "Часът на героите" и комедията с Робърт де Ниро и Зак Ефрон "Ох, на дядо!"

ГОРДОСТ И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ И ЗОМБИТА
режисьор: Бър Стиърс
сценарист: Бър Стиърс (по романа на Джейн Остин и Сет Греъм Смит)
в ролите: Лили Джеймс, Сам Райли, Джак Хюстън, Бела Хийткоут и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 5,4/10 (от 466гласа)
рейтинг в metacritics: 44/100
рейтинг в rottentomatoes: 44%

Класическата история на Джейн Остин за заплетените връзки между влюбени от различни социални класи през 19-и век в Англия е изправена пред ново изпитание – армия от безсмъртни зомбита.

Режисьор и сценарист на лентата е Бър Стиърс ("Падението на Игби", "Отново на 17"), който е племенник на големия писател Гор Видал.

Критиката се изказва предимно отрицателно за лентата.

"Гордост и предразсъдъци и зомбита" успява да изтръгне няколко забавни момента от синопсиса си, но в крайна сметка не доставя наистина смахнатата смесица, която заглавието предполага."

 

ЧАСЪТ НА ГЕРОИТЕ
режисьор: Крег Гилеспи
сценарист: Скот Силвър, Пол Тамаси, Ерик Джонсън
в ролите: Крис Пайн, Кейси Афлек, Бен Фостър, Ерик Бана, Холидей Грейнджър и др
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 7,1/10 (от 2307гласа)
рейтинг в metacritics: 58/100
рейтинг в rottentomatoes: 59%

Базиран върху действителната история от 1952 година, когато бреговата охрана прави дръзкия спасителен опит по близо до Кейп Код, след като два танкера за петрол са разрушени по време на вихрушка.

Режисиран от Крег Гилеспи ("Ларс и истинското момиче", "Нощта на ужаса"), лентата получава средни отзиви от критиката.

"Старомоден до голяма степен, "Часът на героите" ще задоволи тези, търсещи традиционна спасителна драма, но ще остави по-приключенските типове в очакване на още."

ОХ, НА ДЯДО!
режисьор: Дан Мейзър
сценарист: Джон Филипс
в ролите: Робърт де Ниро, Зак Ефрон, Обри Плаза, Зоуи Дойч, Делмът Мълроуни и др.
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 5,9/10 (от 5378гласа)
рейтинг в metacritics: 18/100
рейтинг в rottentomatoes: 8%

Точно преди сватбата на задръстения Джейсън (Ефрон) и смъртта на баба си, Джейсън се събира отново с дядо си Дик (Де Ниро), развратен бивш полковник, който иска да прекара една пролетна ваканция с внука си.

 Режисиран от Дан Мейзър, сценарист на "Борат" и "Бруно", неприличната комедия с Де Ниро и Ефрон не получава никак добри отзиви от критиката.

"Това е филм, който отчаяно иска да е мръсна, политически некоректна и неизтънчена комедия, но успява само в това да бъде отчаяна комедия."

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *