ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЮБИМИТЕ НИ ФЕСТИВАЛИ

Нашите Go-агенти разкриват подробности за SONAR, EXIT и SUNWAVES

0 коментара Сподели:

Фестивалният сезон е по-близо отколкото си мислиш, затова бързаме да ти докладваме за всичко, което вече се знае около музикалните ивенти, които не пропускаме от години. Привикваме нашите Go-агенти на очна ставка, а те ни разказват в подробности най-интересното, което предстои…

SONAR
БАРСЕЛОНА 16 – 18 юни
БИЛЕТИ: € 54 – 180
www.sonar.es

Вече 13 години всяко лято Sònar превръща Барселона в световна столица на електронната музика. Предлагайки тридневен парти маратон, Sònar означава уникална смесица от артисти –  комерсиални, ъндърграунд и такива, които ще откриеш и ще обикнеш именно там.

How To Get There
Полетът София – Барселона отнема само 3 часа и не струва повече от един дълъг уикенд на морето. Придвижването до венюто също не е особено трудно, като организаторите са се погрижили да можеш да се придвижиш от едната до другата локация безпроблемно със специалния Sònar бус, който за 2 евро ще те откара до центъра на Барселона по всяко време на нощта.

Accommodation
Хотелите в Барселона не са особено евтини, но за прилична сума можеш да си наемеш апартамент – идеалното място за афтърите, от които ти и твоите приятели ще имате нужда. Оглеждай се за оферти в районите на Ramblas, Universitat и Plaça de Catalunya. Rambla del Raval е по-евтин централен вариант, но не очаквай нищо луксозно.

Artists and Stages
Sònar означава почти денонощно парти цели три дни на две локации – Sònar by Day в сърцето на Барселона, и Sònar by Night в периферията на града, като и двете включват открити и закрити пространства, правейки преживяването още по-разнообразно и интересно. Лайнъпът на Sònar за 2016 включва New Order, Fatboy Slim, Paco Osuna, Richie Hawtin, The Martinez Brothers и др.

Tips and Trips
Преди да отидеш на Sònar за първи път, планирай много добре какво и кога искаш да слушаш. Защото, повярвай ми, изборът е много труден. И двете венюта разполагат с няколко зали и много често артистите, които искаш да видиш, са по едно и също време. Разгледай програмата по дни и прецени дали ще си вземеш билет за целия фест или само за Sònar by Night, защото разликата в цената е значителна.

EXIT
НОВИ САД 7 – 10 юли

БИЛЕТИ: 115 лв.
www.exitfest.org/sr

ЕXIT от дълги години е съществена част от годишния ми любовен романс с музиката. Приютяван от средновековната Петроварадинска крепост, фестивалът е петзвезден музикален пир за всички  цветни, колоритни, събрани от една обща идея хора. Тази година му е за 16-и път.

How to get there
Предвид това, че фестивалът ти е на една ръка разстояние, можеш да стигнеш до него със собствен (485 км) или с организиран транспорт (partytravel.bg) до Нови Сад. Придвижването в града става предимно пеша, но ако заложиш на по-бюджетна квартира в покрайнините – с такси. Цените за курс са съвсем народни.

Accommodation
ЕXIT Village къмпингът е един от най-известните елементи на EXIT Festival специално за тези, които искат да продължат да купонясват, след като фестивалът затвори врати. Друга възможност са евтини и удобни хостели, хотели или частни квартири. Все още има страхотни оферти в Airbnb, така че се възползвай, докато е време.

Artists and stages
Фестивалните сцени са над 20 и на тях можеш да чуеш и видиш буквално всичко. От бас, реге, етно и рок до хардкор, пънк, дръм енд бейс и техно. Тази година честта да открие фестивала се пада на Ellie Goulding, а в четирите следващи дни нa мейнстейдж ще чуем още Wiz Khalifa, Hurts, Bastille, The Vaccines и др. На Dance Arena ще избухнат Nina Kravitz, Marco Carola, Dave Clark, Solomun, James Zabiela, Nicky Romero.

Tips and tricks
Ако търсиш емоция с удължено действие, веднага след EXIT се насочи към Будва и нейния SEA DANCE. Комбинираните билети излизат значително по-евтино и определено си струва да си ги вземеш заед­но. Съветваме те да следиш добре по часове програмата и на двете локации и да изпреварваш артистите, които искаш да чуеш на големите сцени, поне с 30–40 минути. Иначе рискуваш да не можеш да се добереш изобщо до тях.

SUNWAVES
МАМАЯ 28.04 – 02.05
БИЛЕТИ: € 38

FB/SunwavesFest

За 19-и път румънците ни приветстват на един безкраен музикален спектакъл – The festival that never sleeps. Комбинацията от продължителни сетове на световно признати артисти и румънското забъркано ъндърграунд звучене със сигурност обещава един интересен уикенд.

How to get there
Фестивалът ще се проведе в северната част на черноморския курорт Мамая. Без съмнение най-добрият начин да стигнеш до там е с автомобил (около 6–7 часа). Ако си с компания, пътят не се усеща с лаф и някой дълъг warm up сет. Алтернативи за трип са полет, влак, или автобус до Букурещ и след това с автобус или влак до Констанца и такси до Мамая. Но си е филм.

Accommodation
Хотелите в района на курорта не са скъпи, но имай предвид, че добрите локации около фестивала бързо се изчерпват и колкото по-рано се направи резервацията, толкова по-добре. Ако сте повече хора, най-добре си наемете вила с вю. Организаторите препоръчват Summerland Apartments, но може да разгледаш и офертите от booking.com.

Artist and stages
За 10-ата си годишнина Sunwaves са ни подготвили цели 6 сцени, открити и закрити. В основата на фестивала е така нареченият Romanian sound, който ще бъде представен от местните герои – Rhadoo, Livio & Roby, Raresh, на които няма как да не бъде обърнато внимание. Истинските хедлайнери са познатите ни имена, като Loco Dice, Marco Carola, Ricardo Villalobos, Seth Troxler, tINI и много други.

Tips and tricks
Зареди се с плажно настроение и много енергия, защото те очаква един нескромен парти маратон. Намери си хотел по-близо до плажа, за да не губиш ценно време. Хубавото е, че артистите са с very extended sets (легендите разказват, че Marco Carola все още пуска някъде там) и ще имаш достатъчно време да чуеш и своите любимци и да се запознаеш с нечие по-различно звучене.

ВИЖ И КАКВО НИ РАЗКАЗАХА НАШИТЕ PARTY PEOPLE ТУК!
 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *