АВГУСТ ПОВЕЛЯВА… ГРИЛ КРАЙ СОФИЯ

Горски пътечки, студени реки за студена бира и приятни навеси с огнища са сред задължителните ни условия за перфектно лято

0 коментара Сподели:

Да е сочно край София е закон, който спазваме без възражения, а когато лятото дойде, сме първите прегрешили с вкусен грил сред природата. И понеже знаем, че може и малко да си позабравил най-добрите маршрути около столицата, решихме услужливо да ти ги припомним. Горски пътечки, студени реки за студена бира и приятни навеси с огнища са сред задължителните ни условия за перфектно лято, а когато всичко това е на една ръка разстояние, те включваме в грил компанията и тръгваме, без да се замислим!

ПЛАНА ПЛАНИНА

Ако наистина искаш да си спретнеш страхотно лятно угощение със свежа компания, сочен грил, голям огън и палатки, то Плана планина е твоето място. Село Плана е съвсем близо, а скритите тук Заслон Рай, Кокалянски манастир и Геодезическа обсерватория те очакват.

ПАНЧАРЕВО

В Панчарево през лятото се ходи с повод и без повод. Тук освен на страхотното езеро може да се насладиш на местната природа и закътани полянки, а ако се чудиш къде да си спретнеш грил на открито, попитай местните – ще се изненадаш колко пивко и вкусно ще ти се получи.

ХИЖА МОМИНА СКАЛА

 

Една от най-любимите ни летни локации за прохлада в градската жега безспорно е хижа Момина скала. Лесно достъпна с кола и пеша – с леко преходче, тази дестинация винаги ни е носила много емоция. Освен фестивалите, които се провеждат тук, хижата ти предлага огромна поляна с дървени маси отпред, вкусно местно меню, рекички и водопадчета в близост, а освен всичко това на място храната става зашеметяващо вкусна. Съветваме те да си приготвиш сочен грил по стара хижарска рецепта, а ако не знаеш как – попитай. Тук всички са с опит.

ДЕНДРАРИУМЪТ

 

Никой жител на столицата, а и не само не е пропускал локацията на Дендрариу­ма за горещите дни. Едно от най-популярните места в любимата ни Витоша привлича и нас за лятно цър-пър и забавления на открито. Езерцето с брезите, беседките, парка на предизвикателствата и още много неща може да ти предложи добрият стар Дендрариум. Цаката тук е да се отбиеш в Lidl за охладено месо – ако си грил майстор, да го мариноваш сам или да избереш лесния вариант и да заложиш на готова марината. Ние носим бирата, а ти ни чакай с нещо вкусно.

БИСТРИЦА И ЖЕЛЕЗНИЦА

Китната пътека между Бистрица и Железница е наричана още панорамна алея „Галунка“. Ние пък й казваме просто вкусната алея, защото тук до рекичката има толкова навеси с пригодени огнища, че да си направиш майсторски печени месца на открито е просто задължително.

КАМБАНИТЕ

 

В местността Камбаните освен прочутия соц монумент можеш да видиш и още доста приятни неща. Алеите и горичките са идеални за прохладна романтична разходка, а близостта до града прави локацията просто чудесна за един бърз и майсторски летен пикник на открито.

ВСИЧКИ ГО ОБИЧАТ ГОРЕЩО…
най-печеното събитие това лято Lidl Grill Fest

 

Ако не си бил на събитие, което тотално да ти вземе акъла, то твоят час дойде. На 27 август в Южен парк 2 симпатягите от Lidl са ни приготвили епичния Lidl Grill Fest. Изживяването ще ти предложи много музика, забавления, вкусен грил, емоции и единствения по рода си турнир по спортен грил у нас. В турнира може да участва всеки, който има усет към грилването, а ако се запишеш на място, има шанс да влезеш и в Grill Dream Team – един от отборите, които ще се състезават за титлата Шампион по спортен грил! Дори да не участваш в състезанието, организаторите са се погрижили да се веселиш като за последно с фън зони, грилване с компанията и още много изненади. Отвори вкусовите и парти рецепторите и те чакаме с подправки в ръце! Регистрирай се с грил компанията си за турнира на www.grillmaistor.bg. Лятото го обича горещо!

Виж още къде можеш да се разходиш из Витоша.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *