Порното е по-реално от всякога

VR Wunderbar

0 коментара Сподели:

Ако досега ви се е струвало, че порно индустрията не ви дава това, от което имате нужда, миговете на пълна удовлетвореност са близо. С появата на VR (виртуална реалност) технологиите вече не само заобикалящия ни свят е в 3D формат. Гейминг индустрията яхна вълната и притежателите на VR шлемове могат да се катерят по Вала, докато зимата в „Игра на тронове“ идва. Всичко това от удобството на дивана в хола. Следващият сектор, който може да печели от виртуалната реалност и вече го прави, е порно индустрията. Вярно е, фенове, мечтите ви се сбъдват.

Говори се, че порно сферата винаги добре се е ориентирала на коя от развиващите се технологии да се спре. След като успешно избира VHS пред Betamax и Blu-ray пред DVD, сега е ред на виртуалните технологии да завладеят секс сцените. Това вече е факт и ако притежавате от онези устройства, които да нахлузите на главата си, можете да изпитате преживяването. PornHub вече има секция с VR порно, от която да избирате каквото ви е по вкуса.

Наистина ли това, което ще видите, е толкова хубаво и реалистично? Не съвсем.

Първо, VR шлемовете са все още доста скъпи. Последната версия на Oculus Rift се котира за 600 щатски долара, при това цената е без компютър, а за да възпроизвеждате виртуална реалност като хората, ви трябва машина с адска видеокарта. Големият играч Sony пък се очаква да пусне Playstation VR за 400 долара през октомври. HTC Vive се изстрелва на 800 долара, а Samsung Gear VR поддържа цена от около 200 лв., но за да го използвате, ви трябва и съответният телефон от марката – Galaxy S6 и S7 или Note 4. Най-благоприятен за бюджета е картоненият Google Cardboard, с който ползвате собствения си мобилен телефон, но не очаквайте чудеса.

Вторият кофти момент идва с качеството на заснетото. То все още е далеч от перфектно. Често картината сече, особено ако движите главата си твърде бързо. Разни ефекти не сработват. В допълнение снимачните екипи, занимаващи се с порно, трябва да свикнат с нов начин на работа, когато говорим за VR продукция. Естествено, масово филмите са насочени към мъжката аудитория, ето защо при снимките водеща роля има жената. За да се получи добър 3D ефект, е задължително мъжът в секс сцената изобщо да не се появява в обектива на камерата, така че, когато сложите шлема, да имате чувството, че над вас се е надвесила най-яката силиконова мацка и никой друг. Ето защо на порно актьорите не им е лесно, горкичките! Докато мъжете правят невъзможни чупки и стойки и мълчат като тикви, за да останат незабелязани в картинката, на жените се пада цялото пъшкане и мръсни приказки. Така за дамите се оказва по-приятно да правят тройка с мъж и друга жена, така че да си поделят работата с охкането и секси физиономиите. Как да не ти стане мъчно за тях…

Въпреки безспорно по-атрактивния начин за гледане на порно, при виртуалната реалност отново липсва интеракцията. Да, слагайки шлема, можеш да се озовеш в стая, пълна с голи мацки, да се въртиш на 360 градуса и да гледаш ли, гледаш.

С навлязлата допълнителна реалност (augmented reality), с която ловим покемони, някоя знойна мадама може да лежи и на твоето собствено легло. Все пак обаче няма да можеш да я съблечеш или да я помолиш за малко стриптийз.

CamSoda се опитват да поправят тази несправедливост. По примера на платформата Twitch, в която зрители плащат на стриймващи геймъри да опитат някакъв по-сложен трик, уебсайтът предлага лайв VR порно. Влизайки в стаята, където едновременно снимат 6 камери, можете да изберете от меню с опции, които актьорите да изпълнят пред вас веднага и на живо. За да станат нещата още по-пикантни, имате възможност да напишете какво ви се иска да видите, пък актьорите решават дали да ви изпълнят желанието, или сте напълно и невъзвратимо извратени.

Какво да очакваме оттук нататък? От Oculus и Samsung категорично са заявили, че на техните платформи няма да намерите порно. Този тип забавления за възрастни не се връзват с тяхната политика и те няма да ги толерират. От Google все още няма коментар по темата, но тъй като всеки може да гледа на телефона си каквото му душа иска, ограниченията тук са малко вероятни. Така или иначе компании като BaDoink, VR Bangers и Naughty America продължават да творят в сферата на виртуалната порно реалност. Започват да използват ефектите на допълнителната реалност, с която ентусиастите за тройка могат да пробват такава в комфорта на собствената си спалня, без да очакват непредвидени изцепки. От CamSoda обещават преживяване близо до оргия, когато вие и още няколко потребители влезете в една и съща виртуална стая заедно с актьорите в продукцията. Продуцентите се насочват и към заснемането на повече филми, насочени към жени, лесбийки и гейове, тъй като в момента такива почти не се намират на VR хоризонта. Като цяло както създателите на VR, така и порно индустрията са позитивно настроени към това, което развитието на технологиите ще донесе. Все още не е ясно коя от двете сфери печели повече от тази новосформирана задруга, но понастоящем определено си прекарват страхотно заедно.

И ако това не ти е по вкуса, виж дали ще си харесаш някой от вкусните апове, които сме ти селектирали.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *