В София през първия уикенд на септември

Уикенд идеи за тези, които отказват да свършат лятото

0 коментара Сподели:

Лятото се изнизва наперено от града като надута малка госпожица, която не иска да ни обърне повече внимание, но ние имаме уикенд план как ще я задържим още малко при нас, и ти го описваме малко по-надолу.

ДОКУМЕНТАЛНО КИНО НА ОТКРИТО
СЪБОТА, 20:30 ЧАСА, ПАРКА „ЗАИМОВ“

През септември гледаме съвременно българско документално кино отново на открито и с вход свободен. Програмата включва 4 прожекции в различни паркове в София, като тази събота е ред на филма на Елдора Трайкова „Кеймбридж” от 2015 година. История за най-бедния регион в ЕС и селото с най-голям процент висшисти. Разказ за надеждите и предубежденията, за култа към образованието като бягство и като шанс.

SUMMER SALE
СЪБОТА, 11:00 ЧАСА, SUMMER SCENE “ONE MORE КИНО“

В края на лятото се радваме на разпродажба на дизайнерски артикули от водещи български брандове и млади дизайнери. На събитието ще намериш не само намалени артикули, но и нови есенни колекции с пилотни бройки. Участие ще вземат страхотните Boutique Room 11, На изчезване, Chimica Glass & Silver, Мая Каранешева, Ива Григорова, ABSTRACTION, Лилия Кръстева, MUSE SHOP, Мая Матева, Mia Belor design.

AFTER FEST
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ХИЖА „МОМИНА СКАЛА“


За онези, които отказват да свършат лятото. И не са готови за септемврийското начало. AFTER FEST ще се случи като голямото безплатно афтър парти на летните плажни препускания. Насред Витоша ще излязат: smallman, Oratnitza, Vlada Tomova, Belonoga, SOUTHWICK, Lady&Gents, Out In Space Studio, So Called Crew, Jeremy?, KREKHAUS JAM, NU/ANCE, Dead Man's Hat. Освен в танците ще можеш да се включиш и в различни уъркшопи, интересни игри и забавления на открито, хендмейд базар, а на място ще можеш да направиш сам своя фенски афтър фест артикул, спомен за незабравимото лято.

ЛИЦАТА НА УМНОТО ПРИДВИЖВАНЕ В ГРАДА
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ГРАДИНКАТА НА „КРИСТАЛ“

Изложба на открито представя фотографии на  активни градски хора, предпочели алтернативни начини на придвижване във всекидневието си – велосипед, тротинетка, електрически автомобил, лонгборд, градски транспорт и пеша. Това е техен личен избор със съзнанието, че движението ги кара да се чувстват добре, а в същото време допринасят за намаляване на замърсяването на градския въздух и на проблемите с трафика и паркирането. Любуваш се на тези 30-ина симпатични градски жители, докато пиеш бирички в епичната градинка на „Кристал“.

ГАЙДАРСКО НАДСВИРВАНЕ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ЮЖЕН ПАРК

Копривщица гостува на София тази събота и неделя. Ще можеш да се насладиш на солови изпълнители, групи, смесени състави, певци, танцьори и майстори на гайди, които ще огласят Южния парк със своите гайди. Освен музика в програмата са включени състезания: „Народен готвач на България“, където любители готвачи ще приготвят автентични български ястия със стари съдове на жив огън; Нестинарско шествие с родови икони, носени от млади момчета, и Нестинарско хоро с ходене по жарава; пътуващ фермерски БАЗАР „Исторична и здравословна храна“ България с автентични и непознати храни на фермери и малки производители и др.

Още безплатни събития през септември

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *