Женското „не“ – закон, който трябва да приемеш на първо четене

Както законите имат своите видове казуси и правни норми, така и женското „не“ има своите нюанси, но Не винаги означава „НЕ“

0 коментара Сподели:

Случвало се е да вървя по улиците на различни градове и да попадам на онези жени с една такава енергия. Забиваш поглед в тях без значение какъв пол си. Те са различни – природно красиви, невинни и често изобщо не осъзнават какво причиняват на околните. Или пък разголени, целите в силикон, наричани „сексбомби“, ароматът им се носи метри преди тях и както на жаргон се казва, „барнали са се от всякъде“. Какво е общото между тези жени, когато описвам напълно различни идеали за привлекателност?

Тези жени винаги са в центъра на вниманието, предизвикателни и провокативни – кога осъзнато, кога – не, а основният им урок е да се научат да казват „не“, защото иначе страдат.

Защото те са просто жени, повярвайте ми, и това, което имам да ви кажа, е урок за всички. Едно от най-неприятните преживявания е да се сблъскаш с образи, които трудно или изобщо не искат да разберат значението на думата „не“. Приемат го лично и ти го връщат по този начин.

Осъзнайте, че жените, които изглеждат по-предизвикателно, не са го направили персонално заради вас. Освен ако вече не сте половинката им. Не го правят и с цел да им се лепи всеки, а защото така се чувстват красиви сами за себе си. Има различни форми на това да презентираш и усещаш себе си привлекателна.

Да, искаш да привличаш, но не всеки. Разликата е тънка, но съществена.

Поводът за този материал е случай от национална френска телевизия, където една жена с по-предизвикателно облекло отказва да целуне участник, когато той се навежда към нея, тя обръща лицето си, за да я целуне по бузата, но той се навежда и я целува по бюста. Бях абсолютно скандализирана. Приех го като нежелана целувка по моето собствено тяло, почувствах гняв и обида, а дебатите, които случаят предизвика, бяха сходни с моето усещане.

Някои попитаха защо се е облякла така, когато това може да й се случи? Бих опонирала с въпроса:

Защо съществува еволюцията, когато живеем в уж цивилизовано общество, където би трябвало  да се обличам свободно, както си искам, без да ме е страх какво може да ми се случи?

Аз съм жена и навлизането в личното ми пространство, незачитането на моето мнение, задължението да давам обяснение защо не искам интимност с някого е равносилно на нападение с цел изнасилване. Изнасилваш ме да пожелая нещо, което аз не желая. Това, че не нараняваш някой физически, не означава, че не го съсипваш психически с постоянната си настойчивост. Нахалството може да нанесе травми.

Затова трябва да е ясно, че когато една жена каже „не“ – не ти дава своя телефонен номер, отказва ти срещи, обръща бузата си, щом си пожелал да я целунеш, не иска да спи с теб, да идва в твоя дом, да я докосваш, това означава „не“.

Вярно е, че жените харесват мъже, които не се отказват лесно, но аз се възхищавам на моя баща, който от дете ми е казвал, че най-достойни са мъжете, които могат да усетят нюансите на думичката „не“.

Според моя баща едно женско „не“ може да не е категорично, а да има свое неподнесено продължение, като „не тук“, „не сега“ или „не още“.

Трябва да се вслушваш в многоточието след женското „не“, което обаче задължително приемаш на първо четене, като закон. Недоумявам това социално програмиране, при което не се различават привлекателната упоритост на мъжете, които не се отказват лесно, и абсолютно гнусното поведение, когато досаждаш на една жена.

Жените са най-красиви, когато са свободни. Постоянните обвинения, че се чувства предизвикана и затова е длъжна да се свие в черупката си, за да не бъде нападана и да отблъсква хората, са толкова погрешни. Красотата ми е налична не за да ми пречи, а за да й се радваш отдалеч и само ако ти позволя, тогава да докосваш моите цветове.

Мъжката енергия е подобна на слънцето, което помага на жените да разцъфнат, но ако е прекалено близо, може да ги изгори, спаружи и унищожи.

Двойните стандарти трябва да се зачеркнат – както аз не бих се нахвърлила на привлекателен мъж, така искам неговите ръце да стоят далеч от кожата ми, ако не съм му дала позволение.

Предизвикателност не е зелен светофар за всяка близост и всяко „не“ трябва да бъде по-зачитано и уважавано от външния вид. Никога не правете компромиси с хора, които не чуват вашето „не“ и не разбират неговото продължение, стаено в женската ви същност.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *