Time селектира най-великите снимки за последните 200 години

Списание Time избухна с историята ни в снимки

0 коментара Сподели:

Когато една медия е велика, обикновено има защо. След тригодишни усилия на журналисти, куратори, историци и фотографи от цял свят списание Time най-после завърши своя проект 100 Photographs. Грандиозното начинание включва селекцията на 100-те най-забележителни снимки за последните почти 200 години, направени от 1826 до 2015 година.

От медията уточняват, че това са снимки, запечатали духа на времето, и са своеобразен исторически документ на най-новата ни история.

В подбора ще видим първата снимка, направена от мобилен телефон, холивудското селфи от наградите „Оскар 2015“, кадри на Мохамед Али, Джаки Кенеди, „Бийтълс“ и бременната Деми Мур, противоречивият Че Гевара, кадрите от стъпването на първия човек на Луната, както и култови проекти на фотографи като Ричард Аведон, Хари Бенсън и Ани Лейбовиц. Снимките ще ни разкажат още за сексуалната революция, расовата дискриминация, ужасите на войната, модерната поп култура и много други. Идеята на проекта на Time е да събере накуп и да покаже всичко, от което поколения са се вълнували, нещата, на които са плакали, танцували, на които са се смели или пред които са ахвали във възхита.

„Не съществува формула, по която може да бъде определена важността на една фотография. Някои снимки попаднаха в списъка ни, защото са били първи по рода си, други – защото са формирали образа на нашите мисли, а трети – защото малко или много са променили живота ни. Единственото, което обединява всичките 100 кадъра, е, че всеки от тях отразява повратен момент в историята на човечеството“– коментират проекта от редакцията на Time.

Ние пък ти споделяме, че вече си имаме няколко любими кадри, които бихме окачили над дивана вкъщи. А ако и на теб ти се разглежда по време на празници какви сме ги сътворили през последните 200 години – това е твоят проект. Подсказваме ти още, че на сайта на инициативата ще можеш да намериш подробна история за всяка една от снимките, както и запознаване с биографията на фотографите, които са ги запечатали.

Тук можеш да прегледаш класацията на Amazon за 20- те топ книги на 2016.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *