\“F*ck you, 2016\“, а после к\’во?

За Мадона, хроничния хейт, сметките и равносметките

0 коментара Сподели:

“F*ck you, 2016”

Един от най-разпространените статуси в нюзфийда през последните два месеца и малко. Мълвата твърди, че баба ти Мадона го била пуснала в производство. След това обаче много знайни и незнайни фейсбук диви и мачовци се упражниха върху него.

2016 съгласно китайския календар премина под знака на маймуната и някак през всички нейни месеци голяма част от родните и чужди политици и журналисти непрекъснато се опитваха да ни показват, че еди-кой си ни прави на маймуни. Ще кажете нищо ново под слънцето. Някои от нас се опитваха да упорстват и да оборват конспиративните тези, да търсят, виждат и усещат положителното, други смятаха, че всичко, посочено от медиите, е истинско, и безмълвно го повтаряха, след което някъде около сутрешното кафе отделяха по около три-четири часа, та така чак до следобедното, за да се посамосъжаляват. Мхм, това май и в други години сме го виждали.

Отворен остава въпросът и около твърденията, че именно изминалата 2016 е една от годините в човешката история с най-много природни бедствия, катаклизми и човешки жертви. Колкото и да е цинично, ще го напиша.

Мъка по земята е имало и ще има винаги, просто сега я излъчват на живо през лайфстрийм.

Дано през 2017 facebook да се смилят над нас и да ограничат тази опция. Еволюционно още не сме готови за нея.

Колкото и да не искат някои от нас да признаят, в нощта на 31 срещу 1 всеки от нас прави  освен огромни сметки и малки или големи равносметки. Практиката показва, че колкото по-рано през годината стартират равносметъчните размисли и дори страсти, толкова повече човешки години е претърпял притежателят на мислещия мозък. Колкото дни преди новогодишната нощ се замислите върху глобалния живот, ама не просто хей така, а тревожно с напитка в ръка, толкова повечко годинки в хардуер паметта си сте събрали. С прости думи, ако започнете да мислите за отминалата година още в края на ноември, това означава, че сте се превърнали в абсолютно старче.

Какво е особеното на 2016?

2016 е високосна, сиреч притежаваме един цял ден отгоре. Различните астролози, врачки и обикновени хороскопаджии, по които българският народ е луднал, не дават еднозначна диагноза относно това, дали във високосна година се живее по-добре. При всички случаи обаче се живее повече. Повече не е ли винаги по-хубаво?

2016 със сигурност ще остане запомнена с факта, че много творци напуснаха земния ни дом. Ще спомена най-скорошната загуба на Джордж Майкъл и ще продължа, макар че не ми се иска, с имената на Мохамед Али, Принс, Умберо Еко, Дейвид Бауи, за съжаление и други. 2016 не бе благосклонна и към българските популярни личности. Загубихме един от най-обичаните ни футболисти – Трифон Иванов, както и първия омбудсман на Р България – Гиньо Ганев. България се раздели и с плеяда от най-добрите си артисти и творци. За нас почитателите, роднините и близките им остава да вярваме, че са на едно по-прекрасно място, с хубава храна и бърз интернет.

А оптимистите казват, че ако сме живи, през 2017 ще срещнем и нови таланти.

Колкото и да се мъча да не искам да мразя 2016, тя определено покачи нивата на гадост. Не, не говоря за нарастващия долар, с него да се занимава онзи с палавия бретон. Най-смущаващото на 2016 определено бяха  нарасналите терористични атентати. През тази година окончателно ни накараха да мислим, че всеки с различна вяра, цвят на кожата или облекло има бомбичка в джоба. В тази ситуации все повече човеци се научават да се радват на миговете, а другите спряха да пътуват със самолет.

В миналото предците ни  са чакали новата година с мечти за свобода, по-късно с надежда за повече кока-кола и тонове банани, а днес с какво очакване в сърцето ти ще посрещнеш новата година?

От опит знам, че желанията, отправени в полунощ, тъкмо когато идват новите 365 дни, се сбъдват. Естествено придружени от много шампанско и бачкане, но първо трябва да си ги пожелаеш, ама не по онзи начин като в онзи статус с F*ck you, 2016. Тук говорим за любов. Обичай дните си  и ще заобичаш и годината. Love you, 2017!

Крайно време е да бъдем щастливи.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *