8 неща, които да направиш, преди да умреш

Няколко неща, които да изживееш, за да кажеш, че си живял

0 коментара Сподели:

Самият Уолт Дисни е казал, че въображението е по-важно от знанието. Знанието може да се подложи на съмнение, докато въображението е това, което може да те изведе извън всяка граница, включително и тази на знанието.

Много филми са посветени на нещата, които да направиш, преди да умреш.

Но дори и да не гледаме драматично на ситуацията, мечтите и визуализирането им винаги са били особено приятно занимание.

Мечтаните локации, смелите преживявания. Дори в The Secret Law of Attraction се обяснява колко е полезно да си направиш един visual board с нещата, които искаш някой ден да направиш или да имаш (а защо не и още тази година?). Ние направихме леко субективна селекция и ти предлагаме поглед отвътре на част от мечтите, или т.нар. свещен и таен (досега) wish list на един от нашите автори:

МАГАЗИН ЗА ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ В КУБА

Куба сигурно не е само моя мечта. Но искрено искам да се загубя в цветовете на тези улици. Да се скрия в някой бар посред бял ден и да си поръчам любимото на Хемингуей „Папа Добле“ (дайкири с двоен ром). Да усетя духа й, да слушам Buena Vista Social Club до втръсване (нима е възможно?), да съм си увила цветен шал на главата и да се смеся с местните. А ако остана там завинаги, защо не и да отворя магазин за грамофонни плочи в Хавана.

SKYDIVING

Много ме е страх от високото. Преди 5 години скочих с бънджи от моста в Клисура, близо до Копривщица (70 м височина) в 8 вечерта, по тъмно, в страшна буря. Не успяха да ме изтеглят векове. Всичко това направих, защото ме е страх от високото. Страховете са за това – не да бягаш от тях, а да ги срещаш лице в лице, за да можеш да ги опознаеш и да ги отпратиш с мир. Затова следващата стъпка е да полетя в небето. Нищо, че ме е страх.

СЪРФ В ЯМАЙКА

Само на 140 км от Куба, сгушена в Карибско море, е островната държава Ямайка. Говоря ви за малка вила, закътана недалеч от брега, с огромна тераса и много хамаци, плюс големи цветни възглавници по пода. Когато не карате сърф… е, сещате се, все ще се намери какво друго да правите в Ямайка.

СТУДЕНО ЛИМОНЧЕЛО НА БРЕГА НА АМАЛФИ, ИТАЛИЯ

Средиземно море, лимонови горички, ароматна паста с дребни миди, рибарски къщи в пастелни цветове, мароканско влияние, катедралата „Сант' Андреа“… Имате ли нужда от повече аргументи?

ВИНЕНА ОБИКОЛКА В ТОСКАНА

Италия я посещавам за втори път в списъка с мечтаните ми дестинации и това не е случайно. За мен тя олицетворява сладкия живот, който би докоснал всеки с капризно небце и афинитет към изкуството и виното. А и нали се сещате – цял следобед в някоя автентична вила, може би на двора, с много храна и вино…. Защо Тоскана? Дегустация на вина от избите на Кианти, Монталчино, Монтепулчано и Сан Джиминяно директно от извора. Избиране на кестени, трюфели, гъби, шафран и зехтин в пазарен ден на някое колоритно малко селце. Тоскана е наричана раят на земята и още – най-красивата област в Италия. Si, dolce far niente.

ЗАКУСКА В "РИЦ", ПАРИЖ

Шедьоври на изобразителното изкуство са само малка част от чара на този легендарен хотел. Впечатляващата фасада е непроменена от скицирането й през 18 век. Коко Шанел живее цели 35 години там, а Гари Купър се влюба в Одри Хепбърн в една от стаите на хотела. „Риц“ е и естествен декор на легендарния роман „Нежна е нощта“ на Фицджералд.  Доста магия на едно място, не мислите ли? Много бих искала да закуся там…

КОНЦЕРТ НА RED HOT CHILI PEPPERS

Защото всеки фен трябва да чуе поне веднъж в живота си на живо Under the Bridge, Califonication, Otherside, Around the World, By the way, Dark necessities и още куп други техни парчета.

МЕЗОНЕТ СЪС ЗАШЕМЕТЯВАЩ МИНИМАЛИСТИЧЕН ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН И ЗИМНА ГРАДИНА

Просто винаги съм си мечтала да се качвам по стълбички до спалнята ми. Голяма библиотека, френски прозорци, много светлина и уют. За да има къде да се прибереш, когато се измориш да обикаляш света.

В заключение ще се позова отново на Дисни с друг любим цитат:

Ако можеш да мечтаеш за нещо, значи можеш да го направиш. Не забравяй, че цялото нещо при мен започна от една мишка и една мечта.

Дерзайте за своите.

Ето и конрекретни tips&tricks как да плануваш далечно пътуване през 2018-та.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *