5 сериала, които да гледаш през март

Няколко комедии, с които да пуснеш слънцето в дома си

0 коментара Сподели:

Март е вече тук. Изпълнен с надежди за възкресение.  Динамичен, променлив, непостоянен. Все още не смеем да се порадваме на слънцето, на топлото време и с леко съмнение поглеждаме към безоблачното небе. Трудно е да прегърнем безгрижието, но пък в наша помощ идват пет невероятни  комедии – и стари, и нови, с които да направим основна тренировка за добро настроение и лека стъпка. Март е!

KEEPING UP APPEARANCES / КАКВО ЩЕ КАЖАТ ХОРАТА

Снобарката от предградията  Хиацинт Букет се вълнува от само две неща: „Какво ще кажат хората?” и „Какво аз да кажа за хората”. Нейната единствена цел е да впечатлява. Тя е рядко срещана в нашето общество Кралица на ценностите и стандартите как да се държим в обществото и е повела битка на живот и смърт срещу всичко евтино, лишено от вкус и добри дрехи. Измъченият й съпруг Ричард прави всичко възможно, за да се справи сам с този лъв на маниерите у дома, но често усилията му завършват с катастрофа, на която би завидял дори Лео ди Каприо от „Титаник”. Признат за един от най-смешните ситкоми на Острова, „Какво ще кажат хората” може и да е стар, но пък е вечен.

MISFITS / ОСОБНЯЦИ

Една доста подценявана, но много добра британска научнофантастична комедия. Разказва се за група тийнейджъри, изпълняващи общественополезен труд заради най-различни дребни провинения. Докато са всички заедно, ги удря гръм, който ги дарява/наказва със суперсили, които те не знаят как да използват. Свръхспособностите ги вкарват често в неприятни и абсурдни ситуации. Една от най-странните свръхсили е на Алиша Даниелс, която докарва хората до сексуална лудост, а друг член на групата пък може да връща времето, но само ако изпитва разкаяние. Странната смесица от британски хумор, научна фантастика и тийн проблеми прави сериала една от най-добрите съвременни градски комедии.

ЕПИЗОДИ / EPISODES

Нещо британско, нещо американско, нещо от Джоуи. Мат Ле Бланк влиза в ролята на самия себе си в сериал за това, как се правят сериали. Бляскавият свят на Лос Анджелис и безбожно скъпите партита, нелепите продуцентски изисквания, актьорските драми, секс клипчета, съсипани кариери, фалшив холивудски блясък  – всичко това през очите на двама заклети англичани, че отгоре на всичко и сценаристи. И дори да не е толкова силен заместител на „Приятели”, свежият приятен полъх на Джоуи се усеща през всички епизоди на „Епизоди”.

СИЛИЦИЕВАТА ДОЛИНА / SILICON VALLEY

Първо, но много важно – Silicon Valley няма нищо общо със силикона. Ще видите малко цици тук и никакъв секс. Просто защото софтуерните спецове не правят такъв. Те не се срещат с жени. Не се влюбват и не се интересуват от тях. Ако си мислите точно така, то тогава тази комедия е за вас. За да разберете, че всичко, което сме мислили за компютърните гении и за хората зад Гугъл и Фейсбук, не е вярно. Комедията, частично вдъхновена от опита на създателя й Майк Джъдж като софтуерен инженер през 80-те години, разказва за малкото успехи и многото трудности на група програмисти, опитващи се да създадат собствена платформа. И невероятно, но факт. Нещо доста суховато като материя може да бъде много забавно, нелепо и дори приключенско.

THE LAST MAN ON EARTH /ПОСЛЕДНИЯТ ЧОВЕК НА СВЕТА

Или много харесвана, или много мразена – постапокалиптичната комедия „Последният човек на света” има наистина интригуващ сюжет.  Две години след като ужасяващ вирус заличава хората от Земята, единственият оцелял Фил Милър мечтае единствено да срещне поне още един човек, с когото да си прави компания. Скоро обаче компанията, която получава, е една от онези, заради които си мислим: „Не е лошо Господ да заличи веднъж завинаги човечеството”. Този сериал може да е много смешен, ако се намирате в едно такова състояние на пролетна умора, когато ви е омръзнало от всеки и от всичко. Прилича на тийнейджър, който с годините става все по-малко дразнещ и все по-интересен. И дори в началото да предизвиква у вас малко противоречиви чувства, дайте му шанс. Става наистина добър.

Една постановка, в която Багряна и Габе си разменят червилата… Виж за какво става дума.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *