Музикален съпровод: Sex Tape

Всичко е секс и любов

0 коментара Сподели:

Тази седмица съпроводът е много, много специален. Посрещаме и изпращаме няколко ключови фигури в семейството на Go Guide. Гостува ни Биляна Славейкова, която стои зад създаването на goguide.bg, и, вярваме, ще зарадваме доста хора с присъствието й точно в този епизод на рубриката. Изпращаме Иви, емоционалния генератор на офиса, която се чувства изцяло в свои води по темата, и посрещаме Цвети, чиито музикални и творчески тайни нямаме търпение да научим.

Ексклузивността на това издание на Музикален съпровод е извън всякакви граници, предвид информацията, която издаваме. Темата ни този път е откровено сексуална, защото е излишно да се правим, че подобни разговори, както и музикални инициативи с хаштаг секс не озвучават работния ни дом. Не се прави и ти, знаем, че имаш скрита плейлиста с песни за онези моменти тип dark room, perfume, go, go, както пее Kendrick Lamar. Даваме ти пълни права и над нашите любими парчета с уговорката, че са лесно запалими. Консумирай с удоволствие и компания или направо консумирай компанията, ти си знаеш.

Накратко – животът е хубав и ние, като едни изявени хедонисти, не можем да пренебрегнем нито едно от удоволствията, които вървят с него.

Sébastien Tellier – Look
Тъй като момичета в офиса днес са ни малко в повече, освен кудкудякането нивото на тестостерона се вдигна в пъти и това автоматично повлия на темата за музикалния съпровод. Както е казал поетът – "Жената предложи, и ние решихме".
ТА… когато на 16 сексуалният ми живот започна и What is love на Haddaway вършеше работа, но нали с времето ставаме все по-претенциозни, музикалната подложка ни е много важна, щото секс без любов не правим. Има особено въздействащи парчета, които дават необходимата дълбочина, интимност и съответното желание.
Като ненаситен меломан не мога да се задоволя само с едно парче и след френската любов от Sébastien Tellier продължавам играта с Gooey на Glass Animal, забързваме малко с Demon vs Heartbreaker – You Are My High, и душче с Teddy Pendergrass – Turn Off The Lights.

XXYYXX – About You
В това парче можеш да се намериш и загубиш няколко пъти. Влиза ти бавно и се смесва с дима наоколо, докато в главата ти се случват какви ли не неща. Слуша се с другарче, по предписание "от онези близките", веднага след като сте си споделили няколко мръсни тайни и поне една цигарка. В тези състояния води до пристрастяване!

Father – Vamp (feat. Tommy Genesis)
Това тук е невъзможно да се опише с една песен, просто защото всяко движение, настроение и безвремие има свой собствен ритъм. Трудно ми беше да избера между Power Trip на J Cole и Phone Down на Erykah Badu. От една страна “Got me up all night, constant drinking and love songs”, както пее J, е идилия. От друга – Ерика е царицата на романтиката и в комбинация с бийта, нещата стават доста секси. От трета пък звучи Poetic Justice и, о, Kendrick!
Избрах си обаче въпросното парче, защото ритъмът е повече от dirty, Tommy Genesis крещи секс дори само с поглед, пък и никога не мога да остана безразлична към текста. А хубавият секс и хубавата музика трябва да са дълбоки – от текста, през бийтовете  до… общуването.

Allan Rayman – Tennesse
Като всеки един класик съм минавала през Бари Уайт и свещи, но това са си изпитани клишета. Въпреки че музикалното оформление си е почти задължително, все пак мисля,че ако нещата са на ниво висока химия, нито чуваш музиката, нито си я спомняш след  това. Трудно ми е само с едно парче, цял плейлист щеше да бъде найс. Но тъй като трябва да се огранича  до една – нека да е тази. Изпитана е.

The Kooks – Bad Habit
За някои неща едно парче говори повече от необходимото.

Jane Birkin et Serge Gainsbourg – Je T'aime,…Moi Non Plus
Едва ли е имало по-добро парче за секс от това през 1969-та година. И така вече 48 години J

Submotion Orchestra – All Yours
Дишай, дишай. Секс не правя.

Frank Ocean  – Pyramids
Frank Ocean е първи в секс листа ми. Следя всичко ново от него, но парчетата от Orange си остават перфектният 55-минутен любовен саундтрак с разнообразен… интензитет. Започваш с Thinkin About You, минаваш през Lost и свършваш на репийт с любимия ми Pyramids.

Виж какво слушахме предния път – girls power ритми по осмомартенски.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *