Сезонните менюта на ресторантите, които ни влюбват в есента

Цветове в чиния – водим те до локациите, които сервират кулинарни шедьоври

0 коментара Сподели:
Сезонните менюта на ресторантите, които ни влюбват в есента

С падането на листата всичко в града се променя, включително и менюто на ресторантите.

Новите кулинарни герои ни показват комфорт, уют и удоволствие – те гъделичкат вкусовите ни рецептори и карат сетивата ни да танцуват. Обръщаме внимание на богатството на земята с продуктите, които превръщат всяка хапка във

вкусно напомняме защо това време от годината е толкова специално!

Направихме обиколка на София и открихме локации, които сервират храна като топла прегръдка! Показваме ти сезонните им предложения – неустоими изкушения, които ни влюбват в есента.

33 Гастронавта

Това любимо място, което смятаме за въплъщение на добрите гастрономически практики и съвършения вкус, отново се нарежда сред специалните за сезона отбивки.

Тази есен гастронавтите залагат на концепция в стил бистро –

кратко меню, изготвено на базата на най-хубавите и пресни продукти, които могат да се намерят в момента. Това позволява на менюто да е различно и изненадващо всяка седмица и да се избегнат ограниченията от липсващи или изчезващи на пазара продукти. Едно от нещата, които обезателно да опиташ, са пуешките кюфтета с червена киноа и халуми сос от сметана и тиквички. Bon appétit!

ул. „Проф. Асен Златаров“ 14
087 937 5233
www.33gastronauts.com

Floret Restaurant & Bar

Всяка хапка във Floret умее да разказва истории и е същинско въплъщение на кулинарното изкуство.

Шеф Каризма от Индонезия ни представя хармонично съчетание от автентични азиатски вкусове, което ще те пренесе в екзотичния свят на източната кухня. Нежно приготвената терияки сьомга се отличава с богати сладко-солени нюанси, които перфектно хармонират с кремообразно пюре от грах и кокос. За свежест и хрупкавост допълват със сотирани чушки, тиквички и бейби моркови, подправени с пикантния японски микс тогараши. Финалният щрих е традиционната японска подправка фурикаке, обогатяваща ястието с вкус и текстура. Просто го опитай!

InterContinental Sofia, пл. „Народно събрание“ 4
088 916 600
www.floret-sofia.com

Kuzina

Есенният сезон поднесе своите дарове, а любимите ни места ги превъплътиха в магични ястия, които ние с удоволствие ще ти посочим. Спираме се до мястото, в което сетивата ликуват, обслужването ни кара да се чувстваме като у дома, а интериорът носи настроение и уют. Kuzina ни представя своя прочит на есента във вид на ястия, които не само изглеждат фантастично, ами и на вкус са
като същинско гастрономическо приключение.

Както знаеш, тук менюто е изпъстрено с багри както от морето, така и от земята

и точно затова предложенията имат по един представител и от двете страни. При следващото ти посещение в Kuzina непременно опитай месото от средиземноморски син рак с авокадо, фенел и чили или запечения карфиол с всякакви разкошни и допълващи вкусовете му подправки. Не пропускай да съчетаеш с вино от разкошната им селекция и просто се пренеси в блажения свят, който само есента може да обрисува.

ул. „Хан Аспарух“ 36
087 905 5999
www.kuzina.bg

Hamachi Ni

Есента е благодатно време за изследване на нови територии, вкусове и вълнуващи кулинарни прелести.

Небцето ни стигна чак до гастрономическите ширини на Япония, за да опознае отблизо нейната екзотична и необикновена култура. Настаняваме се удобно в модерната обстановка на Hamachi Ni, за да опитаме от източното великолепие, което те успяват да представят по най-достойния начин и на родна земя. Ястието, което ни сервират – свинско филе 100% Иберико, обгърнато от хрупкаво панко, домашен Тонкацу сос и крем от юзу. Непременно опитай от това изкусително кулинарно блаженство!

ул. „Георги С. Раковски“ 179
088 426 2244
www.hamachi.bg

The Revolutionary Dining Room and Bar

Воден от любов и страст, екипът от съвременни революционери в кухнята на The Revolutionary не спира да твори и да се грижи за създаването на кулинарни шедьоври.

Вълнуващите десерти от менюто, дело на главния сладкар Велизар Малинов,

представят традиционните вкусове, но превъплътени в революционни. Сред любимите десерти в палитрата от сладост е великолепното тирамису, което се превръща в една от емблемите на ресторанта. Да бъдеш революционен сладкар означава да знаеш, че изненадата, която нестандартното носи със себе си, по нищо не отстъпва на божествения вкус.

пл. „Васил Левски“, хотел Hyatt Regency Sofia
088 662 6999

Глория Петкова: „Модата е най-достъпната форма на изкуство!“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *