Посолство на добрата кафе култура – срещаме те с Филип и Мила от The Coffee

Виж напитките, които предлагат, наслади се на процесите и разбери за мисията им в света на кафето

0 коментара Сподели:
The Coffee

Голямата любов към кафето

понякога може да бъде достатъчна мотивация да създадеш нещо уютно и красиво, каквото е и следващото кътче, което ще ти представим.

The Coffee са едни от посланиците на спешълти кафе културата у нас

и са идеално място за преоткриване на нови вкусове или за сладко бягство от забързаното ежедневие. Разговаряхме с Филип Петров и Мила Попова, от които ще научиш малко повече за напитките, които предлагат, за процесите и за мисията им в света на кафето.

The Coffee

Какво ви привлече в необятния свят на кафето? Как започнахте да се занимавате със specialty coffee? 

Кафето е магия – от това как то израства в далечната ферма до момента, в който ароматът му изпълва чашата в нашия кофи шоп. То е пътуване – всяко кафе разказва историята за своето място, климат и хората, които са се грижили за него. Като любители и познавачи на специалните кафета, ние много искахме да разказваме тези истории, да споделяме опита си и да докоснем повече хора до преживяването, което носи всяка кафе напитка – микс от култура, традиции и вкусове. Така се роди The Coffee – нашето уютно местенце за Specialty coffee,

където всеки клиент се превръща в приятел, а чашата еспресо – в специален момент. 

The Coffee

Какви кафета може да открием тук? На какъв принцип ги селектирате? 

В The Coffee имаме различни видове висококачествени специални кафета, като стремежът ни е да обхванем възможно най-широк диапазон от вкусове – от светло изпечените плодови кафета с висока киселинност на Африка, до шоколадовите нотки и ароматите на Латинска Америка. Обичаме да изненадваме клиентите си с интересни нови предложения и разнообразни вкусове. Предлагаме и безкофеиново кафе по водна технология с изключително изчистен състав и непроменен вкусов профил,

както и нашият Signature blend, който e в класически италиански стил.

Разкажете ни повече за различните методи на приготвяне на кафе, които предлагате и как те влияят на вкусовите профили на напитките?

Всеки метод на приготвяне на кафето придава уникален вкус и аромат на напитката. При нас можете да опитате както класическото еспресо с неговия интензивен вкус, плътно тяло и концентриран аромат, така и различните видове филтър кафе – V60, Chemex, Френска преса – които подчертават нотките и киселинността на кафето и подсилват неговия вкус. В The Coffee може да опитате и студена екстракция – Cold brew – изключително мека и освежаваща кафе напитка, която отлично подчертава плодовите нотки и балансира киселинността.

Места като вашето определено допринасят за развитието на кафе културата у нас. Какви са следващите ви стъпки?  

Целта ни е да наложим The Coffee като едно от водещите места за specialty coffee в София. Гледаме в бъдещето с идеята това да е първият от верига обекти с това име, където да имаме възможността

да предаваме своите знания и умения, да организираме събития и да развиваме кафе културата у нас.

Какво да опитат нашите читатели, щом ви посетят? Какво ще им препоръчате?

В уюта на настъпващата есен, филтър кафето се завръща като предпочитана напитка в хладните сутрини. V60 с нашето специално кафе Ethiopia e изключително приятна топла екстракция с меки цитрусови нотки и плодови аромати, която ще ви потопи в есенната романтика за едно незабравимо кафе преживяване.

бул. „Цар Освободител“ 27

Ново място в София: Retro Gaming Bar

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *