Места за спешълти кафе в София, в които всяка глътка е по-добра от предходната

Перфектната чаша кафе – представяме ти локациите, които глезят сетивата с аромат и послевкус

0 коментара Сподели:
Места за specialty кафе в София

Емоция, носеща история, ритуал, пазещ тайните на далечни страни, любим навик и вечна мотивация –

така можем да опишем любовта си към кафето! През октомври търсим корените му, изследваме пътя му до чашата и се наслаждаваме на спешълти вкуса. Вървейки по димящата диря с ухание на нов ден, стигаме до най-добрите места за кафе в града – там, където ароматът е траен, а послевкусът вечен. Ела с над до посолствата на добрата кафе култура, които налагат нов стандарт на качество, и опитай всичките им предложения!

Aroma Coffee

За експертите от Aroma Coffee, Специално кафе е класификация, която задължава продукта
да отговаря на строго определени изисквания и пълна проследяемост. От генетиката на кафееното зрънце до финалната фаза на масата за къпиране, където се дава оценка, характеризираща го като такова, а именно над 80 точки по SCA.

Тук се стараят да открият и изпекат точно такива специални кафета,

които да носят своята комплексна идентичност и да създават приятна емоция на сетивата. Прекият контакт с повечето от фермите, с които работят, гарантира, че всички изисквания и очаквания ще бъдат спазени. Резултатът – перфектна чаша кафе!

ул. „Кишинев“ 1; бул. „Вардар“, бл. 38Б бул. „Димитър Петков“ 69
www.aromacoffee.bg

BETTER Specialty Coffee

Кафе пауза в собствения ти офис? Звучи добре, нали?

Именно така BETTER започва своето пътешествие във вълнуващия свят на кафето – организирайки събития от типа кафе пауза в офис среда. Това някак естествено довежда до създаването на тяхна собствена супер уютна кафетерия. Година след създаването ѝ в основата на тяхната мисия стои името BETTER, което служи като обещание, че всяка глътка от тяхното спешълти кафе ще бъде по-добра от предходната. Тук, ароматът на кафе, печено брауни и различни сладки лакомства насища въздуха с очарование, което сетивата ти определено ще запомнят.

ул. „Неофит Рилски“ 59
088 644 1132

The Ritz Café Bar Aperitivo

С впечатляващ опит над 20 години The Ritz отвори своята първа локация едва през лятото, а вече е едно от най-специалните места, що се отнася до кофеиновата напитка.

Тук те очакват изключителни specialty кафета, подбрани сортове, ароматни чайове и куп други изненади.

Отбелязваме важния детайл, че млякото, с което се твори тук, е фантастично! Double Milk на бранда MilBok се произвежда в Чехия, а The Ritz Café е единственото място в София, на което може да го опиташ. Млякото се обработва с процес на замразяване и дестилация, който намалява съдържанието на вода в него. Резултатът е по-кремообразна консистенция, по-пълен вкус и по-висока хранителна стойност без добавки и други съставки.

бул. „Цар Освободител“ 12А, ул. „6 септември“ 1
089 984 7050
www.theritzcoffee.com

Martines Specialty coffee shop & Roastery

С опит над 15 години семейната пекарна е първата на родния пазар, разполагаща с преподавател по печене, сертифициран от SCA. Следвайки международни стандарти за качество, методологията им включва прясно изпичане и капацитет на поръчване на по-малки количества. В сайта и на място може да откриеш десетки видове високо оценено специално кафе, богата селекция сурово, което да изпечеш и сам, прясно изпечена 100% Арабика с добавени аромати, както и Martines блендовете – смес от разнообразни по произход и съотношение Арабика и Робуста кафеени зърна.

Уютната им физическа локация в София е изражение на целия опит и придобити знания в света на кафето.

Освен десетките опции от кофеиновата напитка тук може да разчиташ и на също толкова методи на приготвяне, които да те накарат да преоткриеш вкусовия профил на кафето във всичките му магични варианти. И защото едното не може без другото – тук се предлагат изкусителни десерти и разнообразни неща за хапване.

ул. „Христо Белчев“ 1А
088 845 4288
www.martines.coffee

Savi Gelato & Specialty Coffee

Като страстни почитатели на спешълти кафе културата и вярващи в нейната идеология Savi Gelato & Specialty Coffee посвещават голяма част от странстванията си по света, опознавайки местните кафе вкусове. С две локации в София и една в Пловдив, тук залагат на концепцията да предлагат точно това, което и самите те харесват. По тази линия съвсем естествено в локациите им се появява първокласно спешълти кафе, което да затвори кръга на съвършенството. През времето небцето им минава през различни локални и чуждестранни производители, докато не се спират на известната берлинска пекарна Bonanza.

Освен на фантастично кафе тук залагат и на първокласно оборудване,

типично за специализираните кофи шопове, както и на обучения от професионални бариста тренери. По този начин гарантират качеството на кофеиновите напит- ки, които карат хората да се връщат отново и отново. Не пропускай да опиташ занаятчийския сладолед с вкус на кафе и капучино, приготвен с прясно изпечени спешлъти кафе зърна, домашното тирамису със спешълти кафе или кроасана с крем капучино.

ул. „Сан Стефано“ 9; ул. „Ярослав Вешин“ 63 Пловдив, ул. „Найден Геров“ 17
www.savigelato.com

Urban Embassy

Очарователното пространство, в което се помещава посолството на добрата кафе култура,

те приветства да излезеш извън стереотипите и да се впуснеш в невероятно приключение с вкусове от близо и далеч. Селекцията им от специално кафе е като околосветско пътешествие с аромат на 100% Арабика от няколко региона в Африка и Латинска Америка. Опитай на място, вкъщи или в компанията на някое от ядковите им млека. Отбелязваме, че в сайта им може да откриеш всякакви пособия, аксесоари и съкровища, както и вакуумирано кафе за вкъщи, съумяващо да задържа качествата си значително по-дълго.

ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ 19
089 848 0007
www.urbanembassy.eu

Ведра кафe

Ведра кафе е онова уютно убежище, което носи дух на „вкъщи“ и разполага с впечатляваща селекция спешълти кафета, специално подбрани от малки семейни ферми и изпечени в собствената им пекарна.

Тук определено си падат занаятчии, затова и обстановката се усеща мъничко крафт,

което напълно кореспондира с божествените аромати, които се разнасят из пространството. Освен самото кафе в сайта и на място ще откриеш всички колаборации, които включва тяхното кафе – свещи, бутикови шоколади, разкошни чаши, люто кафе и много други. Екипът успява да зареди мястото с много положителна енергия, която ще те накара да се връщаш тук отново и отново.

ул. „Георг Вашингтон“ 39
088 661 4450
www.vedrastore.com

За какво най-много мрънкат софиянци в 10 стъпки

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *