Скандалният „Стажантът“ с Мария Бакалова със софийска прожекция

Даваме ти всички подробности за кино заглавието, което разбуни духовете напоследък, като в него блеси и нашето момиче в ролята на Ивана Тръмп

0 коментара Сподели:

Мария Бакалова играе отдавна в „А“ листата на Холивуд

и никой вече не се учудва, че тя се появява във все по-хитови заглавия. И последното ѝ участие нажежи страстите, защото говорим за доста „спорен“ филм, който се превърна в повод за дискусии освен в киносвета и на политическата сцена. Става въпрос за „Стажантът“ – биографичен филм от 2024 година на режисьора Али Абаси.

Филмът е включен в официалната програма на кинофестивала в Кан през 2024 година, където прави и премиерата си, като разглежда живота на Доналд Тръмп през 70-те и 80-те години на XX век и бизнеса, който развива с недвижими имоти. В лентата виждаме Себастиан Стан като Доналд Тръмп, Джеръми Стронг като Рой Кон, Мария Бакалова като Ивана Тръмп, Мартин Донован – Фред Тръмп, Бен Съливан – Ръсел Елдридж, Чарли Карик – Фред Тръмп-младши, Марк Рендал – Даниел Съливан, и Джо Пинг като Антони Салерно. Любопитен факт е, че когато филмът е показан за първи път на кинофестивала във Венеция пред широка публика, е посрещнат с 11-минутни овации.

Супер новината е, че първата прожекция на лентата ще е в София на 24 ноември в Зала 1 на НДК. Все още няма информация дали продукцията ще бъде пусната за широко разпространение в кината у нас на по-късен етап.

„Стажантът“ вече предизвика остра реакция от предизборния щаб на Тръмп.

Стивън Ченг, директорът по комуникациите на президентската кампания, заплашва със съдебни действия срещу филма поради изобразяването на сцена на изнасилване с Ивана и Доналд Тръмп. В показания, свързани с развода им, Ивана обвинява Доналд в изнасилване и в скубане на косата ѝ, когато пластичната му операция за промяна на линията на косата му се проваля. След като кампанията на Тръмп в дълго изявление нарича филма „боклук“ и „чиста измислица“, режисьорът Абаси предлага да прожектира филма на самия Тръмп.

Скандалът става още по-заплетен, след като милионерът Дан Снайдер, който е собственик на отбора по американски футбол „Уошингтън Командърс“, дарява голяма сума на продукцията,

вярвайки, че филмът ще представи Тръмп в добра светлина.

Снайдер е добър приятел на Тръмп, който помага финансово на предишната му кандидатпрезиденстка кампания. След като гледа филма през февруари 2024 година, Снайдер е бесен и адвокатите на продуцентската компания Kinematics правят опит да спрат филма. „Стажантът“ ще има прожекция и в България месец след официалната му премиера в САЩ. Той е едно от заглавията в програмата на фестивала „Киномания 2024“, който ще се проведе през ноември.

За още от същото – виж „Tриумф“ с Мария Бакалова е българското предложение за „Оскар“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *